Bekeken: 139 keer

Tiny in NL



Laat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 Tiny verblijft in een gastgezin in Tiel-Nederland. Hij is afkomstig uit Roemenië. Tiny is winter 2022-2023 naar Nederland gekomen en we hebben hem leren kennen als een speels, geinteresseerd, levendig en slim hondje.

Hij is goed met andere honden en is ook altijd de eerste gangmaker in het spel. Hij speelt graag met honden van elk geslacht en maat maar Tiny is ook een dominant hondje. Hij kan dan ook minder goed geplaatst worden met reutjes omdat dan zijn dominantie naar boven komt. Even spelen is prima maar met samenwonen met reutjes en samen uitlaten  laat Tiny graag zien wie de baas is. Hij kan dan ook het beste als enigst hondje of eventueel met een gesteriliseerde teef geplaatst worden. 

Hij gaat dolgraag mee op de fiets in het fietsmandje waar overigens wel een bescherm kapje op moet zitten anders springt hij eruit. Hij kijkt dan geinteresseerd rond en geniet er echt van. Tiny gaat ook graag mee op stap naar de bossen of andere goede wandelgebieden. Hij is bang van water en gaat niet zwemmen.

Tiny kan niet bij kinderen. Dat is iets uit zijn verleden. Ook voor vreemde is hij huiverig maar hij warmt wel heel snel op en zit al snel op schoot kusjes uit te delen. Hij is super aanhankelijk hoewel hij aan een man ietsje langer moet wennen. Wel is hij gewend om bij een stel te wonen. 

Tiny kan even alleen thuis blijven met muziek aan. Het is wel zo dat hij snel prikkels krijgt van bijv. geluiden, een andere hond die begint te blaffen of een brievenbus of deurbel en hij heeft de neiging dan te gaan loeien. Dan is het een luchtalarm maar hij stopt direct als je dan weer binnen zou stappen. Wel is het daarom belangrijk dat Tiny bij mensen komt die vrijstaand wonen. Zodat dit geen probleem kan veroorzaken bij buren. 

Ook is het voor Tiny fijn als iemand wat vaker thuis is of thuis werkt.

Hij heeft erg moeten wennen aan katten. In het begin joeg hij erop maar inmiddels kan hij ze gewoon aanvaarden en is hij eerder nieuwsgierig. Wel past hij het beste bij een grote rustige volwassen kat die geen angst vertoont naar honden en ook niet te beweeglijk is.

Tiny heeft nog nooit gebeten maar doet soms bij bepaalde situaties wel eens een druppeltje plassen uit onzekerheid.

Hij komt gecastreerd, geent, gechipt, getest op buitenlandse ziekten en met paspoort 

 

 

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: nee
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Oost-Europa
Vergoeding: 330,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 3 maart 2024 - 14:40
Verloopt: 2 mei 2024 - 14:40

Categorie: Honden


De aanbieder

No Kill Mission
asiel/dierenopvang
Nederland (4003ZL)