Beesies

Beesiez moet niet verward worden met de Beesies van Albert Heijn.

Wat is een Beesie?

Een Beesie is een langwerpig, pluizig en zacht speeltje met een buigzame kern van ijzerdraad van ongeveer 15 cm. Hij heeft 2 sprietjes op z'n hoofd en ogen die zijn enthousiasme uitstralen. Beesies zijn fan van Oranje. Ze zijn het grootste kleine Oranjelegioen in de Nederlandse geschiedenis. Hun liefde voor het Nederlands voetbalelftal kent nauwelijks grenzen. Waar gevoetbald wordt zijn Beesies in groten getale aanwezig. De Beesies staan als één man (Beesie) achter onze jongens.

Karakter Beesie

Een Beesie is een groepsdier. Samen met andere Beesies voelt hij (of zij - Beesies zijn onzijdig) zich op z'n best. Hoe meer, hoe beter. Want juist in groepsverband kan een Beesie zijn belangrijkste karaktereigenschap delen én versterken: enthousiasme voor voetbal. Blijdschap, vreugde, en euforie over met name het Nederlands elftal is wat de levenslustige Beesies drijft. Vandaar dat Beesies altijd juichen. Zelfs als het Nederlands elftal verliest, want het was evengoed een mooie wedstrijd.

Hoewel indrukwekkend door hun aantal, enthousiasme en eensgezindheid zijn Beesies nooit bedreigend: Beesies zijn fanatiek én zachtaardig.