Bekeken: 144 keer

TinusLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

Tinus is te bezoeken bij zijn opvang in Zeeland.

Deze jongen is een pechvogel. Na een moeilijk leven kwam hij in 2021 naar NL vanuit een Pools asiel.

Maar ook hier heeft het leven hem nog niet toegelachen. 3 adopties heeft hij al achter de rug. Hij woont nu bij zijn opvangbazinnetje. Dat ie het een en ander meegemaakt moet hebben merkt je aan hem.  Hij schrikt op van geluiden of als er bezoek komt. Hij reageert fel op kinderen zien en kinderstemmen. Hij raakt dan overstuur, wat zich uit in blaffen en opspringen.

Wanneer hij kennis heeft gemaakt met nieuwe mensen laat hij zich graag aan halen. Hij kruipt op de bank naast je en is lief en aanhankelijk. Speels is hij niet meer zo. Met het uitlaten moet de baas zich realiseren dat Tinus niet de ruimte krijgt om uit te vallen. Dus een plek waar minder kans is op onverwachte situaties zou fijn zijn.

Hij verblijft nu in Zeeland op het platte land, waar hij regelmatig los kan omdat het zo rustig is. Een stad is niet wenselijk voor hem.

Hij heeft met zijn laatste adoptie flink gewicht bij gegeten, er werd ws ook weinig gewandeld met hem, Dus hij moet wel wat afvallen. Een ander aandachtspunt is jeuk, ws door verkeerde voeding. Hij krijgt nu hypoallergene brokken  en pillen tegen de jeuk. Hij heeft ook flink last gahd van hotspots wat nu bijna over is.

Het een en ander zal zijn adoptiekansen niet echt vergroten, maar we willen het toch proberen

We zoeken dus iemand met ervaring, niet in de buurt van een school of veel kinderen. Een rustige plek en iemand die graag een wandeling met hem maakt. Verder natuurlijk iemand die wat extra zorg niet erg vind. Wanneer je hem begeleid met wandelen gaat ook dat prima. Tinus wordt bemiddeld door de stichting Poolse asielhonden. Bij interesse vragen we u een intakeformulier invullen , waarna iemand contact op neemt. Verder hoort een huisbezoekt en een adoptiecontract bij de procedure.

Voor infor kunt u de opvangbazin bellen; Joke tel 0636093418

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: nee
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: ja
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Oost-Europa
Vergoeding: 200,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 februari 2023 - 21:24
Verloopt: 10 april 2023 - 21:24

Categorie: Honden


De aanbieder

Buitenlands asiel
asiel/dierenopvang
Nederland (3082PS)