Bekeken: 61 keer

MilaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

TE BEZOEKEN IN TIEL.

Mila is een teefje van 7 maanden uit Macedonië. Ze is een jachthondje en zal ongeveer 45-50 cm schofthoogte krijgen wanneer ze volwassen is. 

Ze was als klein pupje van straat gered en de man die haar gered had heeft haar toen in een kale kennel gezet. Het was op een hotel terrein en een Nederlandse vrouw was er op vakantie en zag het zielige kleine pupje van toen nog maar 3 maanden piepen in de kennel. Ze wilde het hondje redden en naar Nederland halen. Ze is later teruggevlogen om het hondje op te halen nadat het voorbereid was voor de reis. Met in gedachten dat ze zelf als jong werkend stel op 4 hoog op een flat het hondje waarschijnlijk niet konden bieden wat ze nodig had. Toch wilde ze haar redden. Mila is nu enkele maanden bij het Nederlandse stel maar zij zijn vaak van huis, werken daarnaast erg veel en Mila begint zich vreselijk te vervelen. Ze heeft sturing, begeleiding, aandacht en training nodig en dat kan haar Nederlandse redster en haar vriend haar niet bieden. 

Mila is buiten vriendelijk naar honden die ze tegen komt. Ze begroet ze vriendelijk. Ze kan even alleen thuis blijven maar los laten raden we niet aan omdat ze dan kattekwaad uithaalt. Mila accepteerd een bench na ongeveer een kwartier blaffen of piepen maar heeft nog veel meer bench training nodig om deze nog beter te accepteren. Ze is vriendelijk naar mensen. Ook vreemden, en goed met honden. Te druk en speels voor katten of andere dieren. En oudere honden vinden haar geen prettig gezelschap aangezien zij rust willen en Mila nog vol energie, kattekwaad en leven zit en heel de dag wil spelen.Ze loopt prima maar met ook wat trekken aan de riem. Buiten een stok vinden en deze heel trots helemaal mee naar huis slepen is haar favoriete bezigheid. 

Profiel passende adoptant: Aangezien Mila nog veel sturing, training en aandacht vraagt en tot nu toe nog niet veel sturing in haar leven heeft gehad zoeken we OF een volwassen thuis OF een thuis met pubers boven de 16 jaar oud.  Een druk gezin met jongere kinderen vinden we niet passend omdat er voldoende tijd moet zijn om te richten op de opvoeding van Mila. Mila als enigste hond is ideaal, maar eventueel kan ze ook bij een andere hond zolang deze hond niet oud is en ook geen hond is die ook nog veel training en begeleiding nodig heeft.

Verder is een vrijstaande woning met goed ingesloten tuin een must. Een vrijstaande woning staat het benchtrainen en het in eerste instantie protesteren beter toe aangezien er geen overlast is naar buren.

Ze is geent, gechipt, heeft een paspoort en zal met een sterilisatie overeenkomst geplaatst worden. U moet haar tussen 9 mnd en 1 jaar laten steriliseren en ons daarvan een bewijsje sturen dat het gedaan is. Bijdrage voor de kosten van haar vervoer naar Nederland en voorbereidingen 330 Euro.

Wordt geplaatst door stichting NKM Dog & Cat Rescue Team.

De eerste stap is het invullen van het 'intakeformulier adoptie hond' op onze eigen website. 

 

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige -wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Oost-Europa
Vergoeding: 330,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 23 november 2022 - 18:52
Verloopt: 22 januari 2023 - 18:52

Categorie: Honden


De aanbieder

No Kill Mission
asiel/dierenopvang
Nederland (4003ZL)