Bekeken: 61 keer

MaxLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

MAX * 5 juni 2012

Reu gecastreerd

Ras: Duitse Herder.

Schouderhoogte: Grote hond: 70 cm hoog en 40 kg.

Uiterlijk : Bruin/zwart, stokharig.

Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

MAX verblijft in het asiel van XEA in Brandomil, Galicië. Bij geschikte kandidaten kan MAX in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.

MAX is een hele lieve, rustige en aanhankelijke hond.Hij is graag in de buurt van mensen en vindt het fijn om geaaid te worden. Ook voor kinderen is MAX lief en geduldig. Het is een brave hond die zich makkelijk aanpast en gewend is geweest om in huis te leven. MAX trekt niet aan de riem en blaft nagenoeg nooit.

We willen graag dat MAX nog een aantal mooie jaren kan hebben als geliefde huishond. Omdat we geen opvanggezinnen beschikbaar hebben voor een grote reu maar MAX toch een mooie toekomst gunnen, kan hij alleen geadopteerd worden onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende honde bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u de hond officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in de hond.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Sociaal en conflict vermijdend bij andere honden.

Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: MAX heeft zijn hele leven een thuis gehad, tot zijn eigenaar in februari dit jaar overleed en de familie dit deel van de erfenis er niet bij wilde hebben. MAX werd naar het asiel gebracht en bleek een ontzettend lieve en makkelijke hond te zijn die echt een tweede kans verdient!

Medisch:

Er werden x-rays gemaakt van de heupen en rug. MAX blijkt artrose te hebben op zijn rechterheup en onderrug. Artrose aan de ledematen komt veelvuldig voor bij herders op oudere leeftijd. MAX lijkt er echter weinig hinder van te hebben. Wel is het goed om gewricht ondersteunende supplementen te geven en senior voer. Het bloedonderzoek vertoonde geen afwijkingen.

Toen MAX in het asiel arriveerde had hij flink ontstoken oren. De oren werden gereinigd en met antibiotica behandeld. Tijdens de castratie is er een gebitsreiniging uitgevoerd.

Adoptiebedrag: 215,- euro + 85,- euro toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info:

INEKE [email protected]

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Herder Duitse
Kleur: bruin-zwart
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 300,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 september 2021 - 13:46
Verloopt: 10 september 2022 - 13:46

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)