Bekeken: 54 keer

PeijkeLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PEYKE *1 mei 2021

Reu

Ras: mix

Schouderhoogte: wordt waarschijnlijk een middelmaat ( 37 cm en 8 kg op 3 sept.)

Uiterlijk: zwart/wit, kortharig

Herkomst: Athene, Griekenland (Illioupolis Animal Welfare Union*)

PEYKE, sinds begin september in een opvanggezin met kinderen, honden, katten, een vogel en cavia’s in Belfeld , Limburg.

Lieve, speelse pup.

Sociaal met andere honden.

PEIJKE is een leuke leergierige spontane pup. Een echte pup die van alles in zijn bekje neemt en er mee gaat lopen slepen. PEIJKE is op een paar ongelukjes na zindelijk, hij geeft meestal wel aan als hij naar buiten wil, maar soms gaat het nog mis. Overdag is hij helemaal zindelijk, maar als het s avonds donker is geworden trekt het naar buiten gaan hem niet zo. Alleen thuis in de bench is er nog niet van gekomen, er is altijd iemand thuis. Het opvanggezin gaat dat nog wel uitproberen. Spelen vindt PEIJKE heerlijk, met de bal of aan een touw trekken. Hij vindt het grappig om de kitten in het opvanggezin een beetje te plagen, maar doet hem verder niets. Bij de oudere katten weet hij al dat hij dat niet hoeft te proberen. PEIJKE heeft geen baknijd, hij is een snelle eter en gaat dan bij de andere hond in het gezin kijken of daar nog wat te vinden is. Mee naar het bos vindt PEIJKE heerlijk, de andere honden die hij daar tegenkomt benadert hij voorzichtig maar als het goed voelt dan gaat hij heerlijk met ze ravotten. In de auto stappen vindt PEIJKE wel raar, hij wordt in de auto getild en gaat dan rustig liggen. PEIJKE loopt rustig mee aan de lijn en is niet bang voor verkeer. PEIJKE is een leuke en lieve pup, die natuurlijk nog en een en ander moet leren, maar goed met andere honden, kinderen en katten kan. Een puppycursus zou voor PEIJKE heel leuk zijn.  

PEYKE is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Het is een leergierige pup dus een puppycursus is zeker een aanrader.

Bijzonderheden: PEYKE is het broertje van POLLY, PURDEY, PASHA, PAULTJE, PIM en PETROS.

Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.

Adoptiebedrag: €325,00

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom).

Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

  • Contactpersoon voor meer info:
  • JILDOU
  • [email protected]
  • +31 (0)6-19927669
  • Bereikbaar vanaf: 15.00 uur

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S-Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Illioupolis Animal Welfare Union

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: nee
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 7 september 2021 - 19:46
Verloopt: 8 maart 2022 - 19:46

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)