Bekeken: 75 keer

RUBY S.Laat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

R U B Y S. +/- 01-01-2019

Geslacht : Teef gesteriliseerd Ras : Mix (vermoedelijk Bretonse Spaniell).

Schouderhoogte: Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 13 kg Uiterlijk : Donkerbruin/wit, halflangharig Herkomst : Spanje, Madrid

RUBY verblijft in Maastricht, in een opvanggezin met een andere hond, een kat en ratten. RUBY werd met katten getest en ze reageerde wat nerveus op hen, echter niet agressief.Sociaal. RUBY werd door haar Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een lieve, aanvankelijk wat verlegen, hond. Ondertussen laat zij zich zien als een erg lieve en open hond. Dol op aandacht. RUBY is lief met kinderen, kan al netjes aan de riem lopen en gaat zonder problemen mee in de auto. RUBY is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bijzonderheden: RUBY heeft helaas een heel kort staartje als gevolg van couperen. Haar voorgeschiedenis: RUBY leefde in een groepje van zes honden bij een man die dit type honden fokt, maar er zeer slecht voor zorgde. De honden zijn uiteindelijk in beslag genomen en onze vrienden van Adoptalo hebben zich over hen ontfermd. Ook haar vader en moeder verblijven bij Adoptalo, mogelijk laten we hen later ook naar Nederland reizen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site: www.sos-strays.nl

  • Contactpersoon voor meer info: ELVIRA
  • [email protected]
  • +31 (0)6-46386168 Tussen 10.00 en 20.00 uur.

Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag sterilisatie / castratie: voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

*De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

SOS-Strays is op zoek naar vrijwilligers/ tijdelijke opvanggezinnen zowel in Nederland als in België.

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 410,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 20 juli 2021 - 14:00
Verloopt: 20 juli 2022 - 14:00

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)