Bekeken: 54 keer

LIZALaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

L I Z A G. ± 01/01/2018

 

Geslacht:Teef gesteriliseerd

Ras : Mix Labrador Schouderhoogte : Middelmaat: 50 cm hoog en 20 kg. Uiterlijk: Blond, kortharig Herkomst:Griekenland, Athene

LISA verblijft in Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond. Ze wordt omschreven als zeer lieve, sociale hond.Zij is sociaal naar andere honden. LIZA is nog maar net overgekomen naar hier.Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Bijzonderheden: LIZA komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven.

LIZA is een lieve, bescheiden, rustige en wat onderdanige hond. Ze zoekt uit zichzelf contact en houdt ervan om aangehaald te worden. LIZA is baasgericht en voelt zich al best vertrouwd in het opvanggezin. Bij vreemde mensen wil ze even de kat uit de boom kijken. In huis is zij rustig en ligt graag in haar mand, op de bank of bij haar opvanggezin in de buurt. LIZA speelt (nog) niet alleen maar ze daagt de andere hond in het opvanggezin wel uit voor een spelletje. In het bos of op straat reageert ze wisselend naar andere honden. De ene keer vindt ze het best spannend en verschuilt ze zich achter haar opvanggezin. De andere keer wil ze wel direct naar ze toe. Is het contact er eenmaal, dan is het altijd op een positieve manier. Lekker in de tuin liggen, het liefst in de zon, doet ze ook graag. Aan de lange lijn trekt zij behoorlijk en ze is dan ook behoorlijk sterk maar is hierin wel corrigeerbaar. Aan de korte riem gaat het een stuk beter. Ze wil in ieder geval overal naar toe waar zij iets ruikt. In een drukke(re) omgeving oogt zij wat gespannen/zenuwachtig. LIZA kan al even alleen thuis blijven in aanwezigheid van de andere hond in het opvanggezin. Zij verblijft dan los in huis. LIZA is geheel zindelijk. Haar eten eet zij schrokkerig op. Een anti schrokbak is dan ook aan te raden.  

Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie / castratie: zie toelichtin voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Elvira [email protected] +31 (0)6-46386168 Tussen 10.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. S.O.S. Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in Nederland als in Belgie.

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 2 mei 2021 - 13:33
Verloopt: 1 juli 2021 - 13:33

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)