Bekeken: 355 keer

Patrick/PortusLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PATRICK: ± 14 februari 2010 PORTUS: ± 12februari2013 Reu gecastreerd Ras: Mix Schouderhoogte: PATRICK: Kleine hond: 35 cm hoog. PORTUS: Kleine middelmaat: 40 cm hoog. Uiterlijk : PATRICK: Bruin/wit, ruwharig. PORTUS: Lichtbruin, kortharig. Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

PATRICK en PORTUS komen eind april over naar hier.

Bij geschikte kandidaat adoptanten mogen ze direct mee in opvang onder voorwaarde van optie adoptie *.

Mochten er zich geen kandidaten melden voor datum transport, dan gaan PATRICK en PORTUS naar Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten, kippen en ganzen.

PATRICK en PORTUS zijn twee lieve hondjes die altijd samen geleefd hebben en aan elkaar gehecht zijn. Tot ze in het asiel kwamen hadden ze nog weinig goeds meegemaakt en waren niet gesocialiseerd. PATRICK (de kleinste en oudste) is redelijk onzeker en vindt het moeilijk om nieuwe dingen aan te leren zoals aanraking, wandelen aan de riem, mee gaan in de auto. De vrijwilligers in Torres noemen hem een "drama Queen", een kleine druktemaker maar hij is wel erg leuk en grappig.

Als PATRICK iets eng vindt kan hij janken, een beetje grommen, als hij zich bedreigd voelt laat hij zijn tandjes zien maar hij heeft nog nooit gebeten. Uiteindelijk overwint hij zijn angst wel, inmiddels heeft hij al veel geleerd. Bij mensen die hij kent laat hij zich nu graag aaien en hij loopt inmiddels al heel parmantig mee aan de riem. PORTUS is het tegenover gestelde van PATRICK: hij is enorm lief, rustig en makkelijk in de omgang. Hij is aanhankelijk, springt zonder problemen in de auto en loopt netjes aan de riem. Hoewel PATRICK en PORTUS compleet tegenpolen zijn, vormen ze samen toch een heel goed team. PATRICK heeft veel steun aan de rustige, geduldige, lieve PORTUS. Ze liggen graag bij elkaar in de mand. Ze horen bij elkaar. We willen heel graag dat PATRICK en PORTUS, na een leven lang samen, niet uit elkaar gehaald hoeven worden maar ook samen kunnen genieten van een liefdevolle, zorgzame oude dag als huishondjes, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie: Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport: Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog. Sociaal met andere honden. PATRICK en PORTUS werden getest met katten, ze hadden er geen interesse voor, zie filmpje. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: PATRICK en PORTUS hebben altijd samen geleefd. Ze hadden een "eigenaar". De man hield zijn honden op het terrein van een onbewoond huis. Zelf kwam hij maar af en toe naar ze kijken, ze werden soms ook gevoerd door de omwonenden. Omdat het terrein niet goed afgesloten was liepen de honden ook regelmatig te zwerven op straat. Vervolgens werden ze maar aan de ketting vastgezet zodat ze niet weg konden lopen. De hulp werd ingeroepen van onze vrienden van Refugio Canino Torres omdat de honden verwaarloosd werden en overlast veroorzaakten. Zij hebben de honden onder hun hoede genomen. Ook TOKIO, die een aantal transporten eerder naar Nederland is gereisd en inmiddels gelukkig geadopteerd is, komt van deze "eigenaar".

Kosten per duo: € 330,-- gift + € 120,-- toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres: De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 450,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 23 maart 2021 - 11:49
Verloopt: 21 september 2021 - 11:49

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)