Bekeken: 165 keer

ZipiLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

ZIPI * ± 12 jaar Reu gecastreerd Ras: Mix Schouderhoogte: Klein hondje: 6 kg. Uiterlijk : Lichtbruin/wit, kortharig. ZIPI heeft een kort staartje. Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

ZIPI verblijft bij een Spaanse opvanggezin van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan ZIPI meereizen op ons eerstvolgende transport wat gepland staat voor eind oktober.

ZIPI is een lief en rustig hondje. Een oud opaatje met wat ouderdomskwaaltjes, hij is bijna doof, hij ziet niet heel goed meer, en hij heeft wat last van artrose.

Maar ondanks dat is het een hondje wat nog wel zin heeft in het leven. ZIPI is tevreden met een warme mand om lekker te slapen, een aai over zijn bol en enkele korte wandelingetjes.

Hij loopt netjes mee aan de riem.

Profiel adoptant: We willen graag dat ZIPI nog een liefdevolle, zorgzame oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie: Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport: Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

De uitslagen van het algemeen bloedonderzoek was heel goed. Er waren geen enkele afwijkingen. ZIPI is bijna doof en ziet ook niet heel goed meer. Hij heeft last van artrose. Sociaal en onderdanig met andere honden. ZIPI kan prima overweg met katten. Bijzonderheden: ZIPI werd gevonden zwervend op straat. Zeer waarschijnlijk is hij gedumpt. Zijn vacht was in slechte staat toen hij gevonden werd, maar nu hij in een opvanggezin verblijft verbetert dit weer. Adoptiebedrag: 100,- euro + 60,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres:

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 160,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 13 september 2020 - 15:11
Verloopt: 12 november 2020 - 15:11

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)