Bekeken: 391 keer

Olaf & FaloLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

Hallo allemaal!

Wij zijn Olaf & Falo en wij zijn NHD'tjes! We zijn op 23 januari 2018 geboren en we zijn dus inmiddels twee jaar oud. We zijn vanaf april 2018 bij ons vrouwtje en zijn gewend om binnen te leven. Hoewel we veel ruimte hebben (de halve woonkamer èn de keuken), bevalt het ons buiten eigenlijk veel beter. Als ons vrouwtje de achterdeur openzet gaan we snel naar buiten om rondjes te rennen, springen we volop en maken we bunnyflops.

Dit gedrag laten we helaas binnen niet meer zien en ons vrouwtje merkt aan ons dat we minder gelukkig zijn. Ons vrouwtje merkt dit ook doordat we nu steeds ondeugender zijn; we knagen op dingen waar we niet op mogen knagen, terwijl er genoeg andere dingen zijn waar we wèl op mogen knagen en we poepen inmiddels buiten de bak, terwijl we perfect zindelijk waren. Daarom is ons vrouwtje opzoek naar een nieuw baasje of vrouwtje voor ons.

Dit vindt ze echt wel jammer hoor, want we zijn echt heel schattig. Alle avonturen die we hadden door het huis deden we samen. Als Falo ergens heenloopt, loopt Olaf er achteraan, of andersom! Ook blijken we als de beste trap te kunnen lopen ;-) 

We hebben ons vrouwtje nog nooit gebeten, maar we zijn wel nog wat schuw. Dit is lastig, want we zijn ook enórm nieuwsgierig! Dit resulteerde hier vaak in glijpartijen op het laminaat ;-) Knuffelen vinden we eventjes best leuk, maar dit kost tijd en het moet niet te lang duren.

 O ja! Falo heeft een ongelukje gehad en daarom mist ze nu een voorpoot. Ze is enorm snel herstelt en we merken er nu niets meer van; ze kan weer goed lopen, rennen en springen (èn ja, traplopen doet ze dus ook weer..) !

Vooral Olaf heeft een wat langere vacht. Dit geregeld bijhouden is belangrijk ivm klitten. Ons vrouwtje borstelt ons ongeveer 1x per twee weken. Dit vinden we niet zo leuk, maar met snoepjes zijn we best goed af te leiden! Voor eten doen we erg veel. Over eten gesproken; wij zijn echte alleseters en zijn gewend om zowel brokjes (Science Selective) en groenvoer te krijgen. Er zijn geen groentesoorten bekend waar we buikpijn of plakpoep van krijgen. 

Ben jij of ken jij een goed baasje voor ons waar we de ruimte krijgen om te spelen, te rennen en te springen? We horen graag van je!  

Ras/soort: Dwergkonijn
Kleur: wit grijs
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Geslacht: onbekend
IngeŽnt: ja
Ontwormd: nee
Kan bij kinderen: ja

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 15 februari 2020 - 19:47
Verloopt: 15 augustus 2020 - 19:47

Categorie: Knagers/Konijnen


De aanbieder

LindaLoes
particulier
Nederland (4337CH)