Bekeken: 255 keer

MaraLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 MARA IS GERESERVEERD

 

** 17 april 2015

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix. Schouderhoogte Kleine middelmaat: 50 cm hoog en 15,5 kg.Uiterlijk Bruin/wit, kortharig. Herkomst Spanje, Madrid; Adoptalo.com*

Verblijfplaats Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.

Karakter MARA wordt door haar Spaanse verzorgsters beschreven als een zeer lieve en gehoorzame hond. Ze is dolgraag in de buurt van mensen en is duidelijk gewend aan een leven bij mensen binnen (zie ook bijzonderheden).

MARA is inderdaad een zachtaardig en zeer lief hondje. Het liefste ligt zij ergens aan je voeten zonder je te claimen en als het genoeg geweest is, gaat ze weer in haar mandje liggen. En een knuffel op zijn tijd vindt ze heerlijk. MARA sloopt in huis helemaal niets.

MARA loopt netjes mee aan de riem zonder te trekken. Ze loopt wat voor je uit maar houdt haar opvanggezin goed in de gaten door regelmatig even achterom te kijken en wat bevestiging te zoeken. Op verantwoorde plekken kan MARA los lopen.

Naar vreemde mensen is MARA zeer vriendelijk. Ook is ze heel lief naar kleinere hondjes. Met grote honden heeft ze iets minder. In de roedel van het opvanggezin gaat het heel goed.

Ook met de katten van het opvanggezin gaat ze goed om. De vogels negeert ze.

MARA kan zonder problemen mee met de auto en is zindelijk.

Bij andere honden Sociaal.

Bijzonderheden MARA had een thuis in Spanje, maar haar eigenaar is overleden. De familie wilde dit deel van de erfenis niet en heeft MARA, samen met de andere hond, Masai, op straat gezet. Doordat beide honden een chip hadden, werd de familie gecontacteerd maar zij gaven aan geen enkele belangstelling te hebben voor de honden. En zo kwamen beide hondjes terecht in de perrera van Madrid, vanwaar zij gered werden door onze vrienden van Adoptalo. Voor MARA was het leven in het asiel zwaar: ze begreep niet wat haar overkwam na haar goede leven van vroeger. Gelukkig konden zij en Masai naar hier reizen voor een nieuwe toekomst en beiden werden geadopteerd. Wegens omstandigheden bij de adoptant, is MARA terug ter herplaatsing.

Profielschets adoptant MARA past het beste bij rustige mensen die van wandelen houden. Een hectisch gezin past niet bij haar. MARA kan zowel als hond alleen als bij een andere rustige en niet te grote hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

 

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl.

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

Tussen 10.00 en 20.00 uur

 

 

 

*De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 13 augustus 2019 - 23:25
Verloopt: 8 november 2019 - 14:40

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)