Bekeken: 61 keer

ChesterLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

CHESTER IS GERESERVEERD 

 

 

** 1 November 2018

Geslacht Reu. Ras Mix, de mama is waarschijnlijk een Golden retriever, zie bijzonderheden.Schouderhoogte Wordt waarschijnlijk een middelmaat.Op 19/03/2019 met 4,5 maand oud: 35 cm hoog en 5,1 kg.Uiterlijk Black Tan, kortharig. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galicië), XEA*

Verblijfplaats 's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.

Karakter Heel soms treft één van onze opvanggezinnen een pup die opgevoed geboren lijkt te zijn. CHESTER is zo een pup. Vanaf het moment dat CHESTER is aangekomen is hij zindelijk, slaapt hij de nacht door, kan hij eventjes alleen zijn zonder te piepen, loopt hij netjes mee aan de riem en luistert hij naar de commando's "hier" en "zit".

CHESTER is een geweldige pup, hij is speels, lief, sociaal, knuffelig, gehoorzaam en echt een plaatje om te zien met zijn glanzende black and tan vacht. CHESTER zal met de juiste opvoeding uitgroeien tot een wereldhond, eentje die alles voor je wil en zal doen, maar waarmee zijn nieuwe baasjes wel moeten opletten om hem niet te overvragen, zeker in het begin.

CHESTER kan met alles en iedereen overweg, hij past zich aan iedere hond aan en maakt nergens een probleem van. Soms is CHESTER nog wat onzeker, hij lijkt dan opeens te beseffen hoe groot de wereld nu voor hem is en hij zoekt dan steun bij de baas, zonder daarin overdreven te zijn, hij komt met een wat lagere staarthouding bij je lopen en vraagt even een aai over zijn bol en voelt zich dan al weer zekerder.

In de auto kijkt CHESTER graag uit het raam, hij geniet er enorm van en springt kwispelend zelf de auto in.

CHESTER heeft wel behoefte aan een tuin, hij is ontzettend graag buiten en struint overal wat rond in de tuin.

CHESTER kan niet wachten om zijn verdere nieuwe leven te beginnen, hij zou zelfs geschikt zijn voor mensen die hun eerste hond zoeken.

Bijzonderheden CHESTER en zijn twee vermoedelijke broertjes LEWIS en DOUGLAS zijn in een doos voor de deur van XEA achtergelaten. Er is een vermoeden dat zij de pups zijn van de Golden retriever van een buurman die eerder pups op deze manier heeft gedumpt bij XEA.

Profielschets adoptant CHESTER is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift: € 260,--;voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-19987025

Vanaf 19.30 uur

 

*Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeetnen voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.

XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.

XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-br
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 16 april 2019 - 22:45
Verloopt: 15 juni 2019 - 22:45

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)