Bekeken: 202 keer

LassieLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 LASSIE ** 2 Juni 2013

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix.Schouderhoogte Kleine middelmaat: 38 cm hoog en ca. 9 kg.Uiterlijk Lichtbruin, kortharig. Herkomst Griekenland, Athene, Illioupolis Animal Welfare Union*

Verblijfplaats LASSIE is sinds medio februari in Apeldoorn (NL), in een opvanggezin met andere honden.

Karakter LASSIE is een bescheiden hondje, ze toont soms wat onderdanig gedrag, maar is een volgend moment een en al vrolijkheid. 

In huis is ze een heel makkelijk hondje en al snel bleek dat ze geen bench nodig heeft om haar rust te vinden. Ze gaat lekker naast een van de andere honden in huis liggen op een groot kussen, maar vindt het ook erg fijn om naast iemand op de bank te liggen op haar warme dekentje. 

Vernielzucht kent ze niet. Vanaf de 1e nacht heeft ze doorgeslapen zonder ook maar 1 kik te geven. LASSIE vertoont momenteel geen waaks gedrag, ook niet wanneer de andere honden in het opvanggezin op een onbekend geluid blaffend reageren. 

LASSIE is helemaal zindelijk. Tijdens de wandelingen loopt ze netjes mee aan de lijn. Ze geniet van lange wandelingen en is tegen andere honden op straat bijzonder lief. 

Heel af en toe kan ze een tikkeltje onzeker overkomen. Reden om nog even te wachten hoe ze het zal doen met los lopen. LASSIE zal daarom eerst op beschermd en omheind terrein gaan oefenen. Verwachting is dat dit probleemloos zal verlopen. Ze reageert in ieder geval erg goed als je haar naam roept en komt direct aanlopen. 

LASSIE kan met gemak een tijdje alleen thuis zijn, maar is dan wel in de nabijheid van 2 andere honden. Bezoek dat binnenkomt wordt uitbundig begroet en ook met kleine kinderen gaat ze perfect om. Met regelmaat komen er in het opvanggezin (klein)kinderen in de leeftijd 2 t/m 8 jaar.

Lassie is sociaal met andere honden en ook met katten.

Bijzonderheden LASSIE heeft hoogstwaarschijnlijk een thuis gehad, aangezien zij vanaf dag 1 van haar opvang probleemloos meedraaide in het huis van het gastgezin. Waarom zij op straat is gevonden en er blijkbaar niemand naar haar zocht, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.

Profielschets adoptant  Voor LASSIE zoeken we kandidaten waar ze echt onderdeel van het gezin mag zijn. Ze vindt het erg leuk om activiteiten met “haar mensen” te ondernemen. Ze is een zeer veelzijdig hondje wat in veel situaties geplaatst kan worden, of dit nu een gezin is met andere honden of actieve ouderen. 

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 60,-- toeslag sterilisatie.*voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-39205491

tussen 10.00 en 20.00 uur

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info:www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 320,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 12 februari 2019 - 22:53
Verloopt: 24 maart 2019 - 21:53

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)