Bekeken: 61 keer

NarceaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 NARCEA ** 1 juli 2015

Geslacht Teef gesteriliseerd.Ras Mix.Schouderhoogte Kleine middelmaat: 40 cm hoog en ca. 15/18 kg.Uiterlijk Lichtbruin, iets ruwharig. Herkomst Spanje, Madrid ,Adoptalo.com*

Verblijfplaats NARCEA is sinds medio februari in Den Haag (NL), in een opvanggezin met katten.

Karakter Lief en sociaal, maar mogelijk wat terughoudend. NARCEA doet het goed in het pension, maar dat zal deels ook komen omdat ze daar is met haar moeder Lupita en mogelijke broer. We denken dat zij, wanneer ze in Nederland is, tijdelijk een terugval zal krijgen. Volgens haar Spaanse verzorgsters is NARCEA een hond die zich makkelijk aanpast en die lief en speels op mensen reageert, al moet zij hen eerst even leren kennen.

NARCEA is pas net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bij andere honden Sociaal en speels. NARCEA negeerde de katten tijdens de test.

Bijzonderheden NARCEA is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz waarbij vele honden gered werden uit vreselijke omstandigheden in een soort van illegaal asiel. Veel dierenorganisaties in Spanje hebben hierbij geholpen en honden opgenomen in hun eigen asiel of opvanggezinnen.

De honden van deze actie zijn veelal niets gewend en zullen (opnieuw) moeten leren hoe het is om een huishond te zijn. De vermoedelijke mama LUPITA reiste samen met NARCEA naar Nederland voor een nieuwe toekomst.

Profielschets adoptant NARCEA is pas net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 85,-- toeslag sterilisatie .*voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

Tussen 10.00 en 20.00 uur

*De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 12 februari 2019 - 10:47
Verloopt: 13 augustus 2019 - 10:47

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)