Bekeken: 240 keer

SultanLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 

SULTAN is GERESERVEERD!

SULTAN is een lieve kruising, geboren omstreeks 01/04/2017. Hij is een klein hondje: 36 cm hoog en 8kg. 

Sultan een heerlijk beestje met zijn aandoenlijke snoet. Hij is een vrolijk uitbundig hondje die nog een en ander moet leren, maar steeds meer vertrouwen wint en snel leert. Hij luistert naar zijn naam en draait feilloos mee in het opvang gezin. Sultan volgt zijn opvangpapa/mama nog vaak, maar kan ook rustig op de bank of in de mand liggen. Hij is geen druktemaker mits op tijd zijn wandeling en lekker naar buiten. In het opvang gezin heeft hij andere hondenvriendjes en dat vindt hij wel leuk, samen dollen en spelen. Hij begrijpt de roedel/hondentaal en aanvaard een correctie van hogere rangorde. Sultan waardeert een lekker kriebel en aai over zijn bol wel. Hij is lief met bezoek dat in huis komt en ook kinderen zijn geen probleem. Sultan is leergierig en baasgericht, als er iets lekkers te halen valt zal hij graag voor je werken. Sultan gaat graag mee op wandeling, hij trekt nog wat aan de lijn, maar daar wordt aan gewerkt in het opvanggezin. Onbekende op straat worden rustig begroet. Soms kan hij wat eigenwijs zijn, maar hij is ook nog jong. Hij is zéker een intelligent hondje dat een hondentraining wel zou waarderen. Sultan is zindelijk, maar als hij blij is (bijvoorbeeld als je thuiskomt) kan hij een vreugdedruppel verliezen. De beste manier om hier mee om te gaan is wachten tot hij rustig is en dan pas begroeten. Sultan is al alleen thuis geweest, hij was los in huis en dat ging prima. Bij nacht slaapt hij in de bench. Sultan houd erg van eten en heeft de neiging om alles naar binnen te schrokken. Dit kan vóórkomen worden door de brokjes uit te strooien, te verstoppen in een handdoek, met een anti-schrokbak te werken en meer verdelen over de dag, bijvoorbeeld als beloning. In de auto onderweg naar het opvanggezin deed Sultan het prima. Al met al een heerlijk kereltje dat nog wacht op een gezellig thuis. Sultan is een hondje dat in vele situaties past. Hij is jong, dus moet nog het een en ander leren.

SULTAN verbleef, samen met Paxti die ook mee kwam met dit transport, bij een Spaans opvanggezin waar andere honden en ook katten in huis zijn. Momenteel verblijft hij in Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure op onze website: www.sos-strays.nl

Contactpersoon voor meer info is Mirjam: mirjam-sos-hotmail.com of +31 (0)23-7503220 Bereikbaar tot 20.00 uur

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 19 juni 2018 - 14:02
Verloopt: 18 augustus 2018 - 14:02

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)