Bekeken: 254 keer

Milka, StefkeLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

[Het lukte helaas niet om foto's/video's te uploaden. Stuur mij een bericht, dan stuur ik leuke foto's/video's van onze kipjes.]

Hallo, wij zijn de 4 schoolkippen 🐓🐓🐓🐓van basisschool Noorderlicht in Den Bosch. We zijn mogelijk met 3 broertjes en 1 zusje. Omdat we al groot en zelfstandig worden, willen 2 broertjes het huis uit. Op school zullen ze ons wel heel erg missen..

We zijn op zoek naar een fijne, nieuwe plek waar we avonturen kunnen beleven. En liefdevol worden verzorgd door een fijn baasje. We hoeven niet allebei bij dezelfde familie.

- we zijn 8 weken oud - zijn erg tam en zijn gewend aan de lieve schoolkinderen. Als kleine kuikens zijn we opgegroeid in de klas. Sinds 2 weken wonen we in het grote kippenhok dat door de leerlingen zelf is gebouwd. We worden op deze koude wel nog warm gehouden met een verwarming. Maar we raken steeds meer gewend aan de koudere temperaturen. Ons verendek is inmiddels steeds meer ontwikkeld. - we zijn ontwormd en behandeld tegen coccidiose. - ook krijgen we een goede weerstand doordat we af en toe ‘kippenappelazijn’ of ‘ropa poultry’ in het drinkwater krijgen. - verder worden we met liefde verzorgd, 2 keer per week verschoond, smullen we van eiwitrijke gedroogde insectjes en genieten van een lekker stofbadje in diatomeeenaarde.

Waarschijnlijk zijn we met 3 broertjes en 1 zusje. Maar helemaal zeker is dat nog niet… weet u misschien of ik een haan of hen ben?

Even voorstellen: - Stefke (meest donkere) Ras: Brahma zwart

- *Maxi *(witte haan) Ras: Leghorn. Vrijwel zeker ben ik een haantje.

- Milka (wit met zwarte nek) Ras: Brahma Colombia

- zusje Suzie (kleine witte kip) Ras: Leghorn wit. Ik blijf bij de school om op de kinderen te letten😉

Weet u of wij haantjes (Stefke, Milka) zijn? Van Maxi weten we het vrijwel zeker.

Oh ja, we zijn echte filmsterren die te volgen zijn op het kanaal ‘NetKips’ (Insta) en via @studionoorderlicht op (TikTok)

Bent u ons mogelijke nieuwe baasje? Of heeft u verdere vragen? Neem dan contact op met juf Esmée > 06-33964496

 

Ras/soort: Kip
Kleur: grijs-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Geslacht: mannelijk
Geringd: nee
Broedrijp: nee
Handtam: ja

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 februari 2023 - 22:21
Verloopt: 11 augustus 2023 - 22:21

Categorie: Vogels


De aanbieder

Kippenjuf
particulier
Nederland (5212SC)