Bekeken: 118 keer

TomLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

Tom Is te bezoeken in Kerkrade

Dit mooie mannetje heet Tom. Tom is een lieve, aanhankelijke jongen waar wel pit in zit. In huis is Tom rustig en ligt het liefst tegen je aan op de bank. Hij volgt je de hele dag bij wat je doet. Houdt in de gaten of je soms hulp nodig hebt.

Zodra wandelen op het programma staat wordt Tom erg enthousiast. Dit gaat dan gepaard met blaffen en piepen. Wandelen zonder trekken aan de rien is nog een dingetje wat aandacht nodig heeft. Tom kan goed los lopen in veilige gebieden. Hij is gek op water en spelen met een balletje.

Tom reageert buiten wisselend op honden. Hij is een erg zelfbewuste hond en laat zich zeker niet domineren. Met een balletje is hij goed af te leiden van in zijn ogen vervelende honden.

Aan de rien reageert hij niet op auto's fietsers of hardlopers. Hij is ook nergens bang voor. Loop hij los is het een ander verhaal. Dan wil hij moutainbikers en hardlopers tot rust manen door een hapje uit hun outfit te nemen.

In het gastgezin liet Tom eerst defensief gedrag zien naar visite, wilde zijn vrouwtje met niemand delen en dacht haar te moeten beschermen. Inmiddels weet hij dat visite betekent dat hij nog meer aandacht kan krijgen. Maar het gastgezin vindt het beter tom te plaatsen in een omgeving waar wat minder in en uitloop is.

Met de 6 andere honden in het gastgezin kan Tom het best vinden. Met spelen is hij echter wel de dominantste, laat zich de kaas niet van zijn brood eten.

Wat Tom zoekt is  een persoon of stel, zonder kinderem, die graag knuffelen, de mogelijkheid hebben om lekker te wandelen in een gebied waar weinig hardlopers of mountainbikers zijn Het zou voor Tom niet verkeerd zijn om op een cursus te gaan, die positief belonen om een goede relatie op te bouwen...en hij heeft beslist iemand nodig  die hem vertelt dat hij de volger moet zijn en niet de leider.  Tom kan zonder en met een andere hond geplaatst worden, al zal deze al aanwezige hond onderdanig van aard moetehn zijn.

 

Tom wordt bemiddeld door stichting Poolse asielhonden. We hanteren een procedure. Bij reactie sturen we u een intakeformulier toe waarna iemand telefonisch contact op neemt. Verder hoort een huisbezoek en contract bij de procedure.

U kunt mailen naar [email protected] of het intakeformulier direct invullen via de gelijknamige website, bij zijn profiel.

Contactpersoon voor info; Selena 0625230544

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: trekt
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: ja
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Oost-Europa
Vergoeding: 375,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 februari 2023 - 21:58
Verloopt: 10 april 2023 - 21:58

Categorie: Honden


De aanbieder

Buitenlands asiel
asiel/dierenopvang
Nederland (3082PS)