Bekeken: 97 keer

Mila IVLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

M I L A I V ± 02/06/2020

Geslacht Teef gesteriliseerd Ras Mix Schouderhoogte Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 15 kg Uiterlijk Blond/wit, niet helemaal kortharig. Herkomst Griekenland, Athene, maar sinds 2019 in Nederland.

Verblijfplaats: Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, paarden, kippen, geiten en katten.

Karakter:MILA is een hondje met een zachtaardig, rustig en ietwat onderdanig karakter. Zij komt in eerste instantie verlegen en wat angstig over. Maar na een paar dagen begint ze te ontdooien. MILA laat zich niet zomaar oppakken maar komt wel uit zichzelf naar je toe.MILA reageert niet altijd even goed op kinderen, doordat ze angstig is gaat ze naar ze blaffen en grommen. MILA speelt graag met wat speelgoed zoals een balletje of met één van de andere honden. MILA heeft moeite met teveel prikkels op straat zie blaft dan tegen andere honden en mensen die te dicht bij komen. MILA laat zich niet het kaas van het brood eten. Als ze iets niet wil, bijvoorbeeld spelen, dan laat ze dit zien en horen. MILA eet met graagte en een botje gaat er ook wel in. MILA kan heel goed met katten, is heel sociaal met andere honden die ze kent of die op bezoek komen in het opvanggezin, ze luistert heel goed en kan op korte termijn heel goed los lopen. Verder is MILA in bepaalde dingen die vreemd voor haar zijn nog wat angstig, afwachtend en voorzichtig. MILA is helemaal zindelijk en sloopt niet. MILA kan heel goed alleen thuis blijven ook zonder andere hond erbij. MILA heeft wat last van wagenziekte, maar met een half tabletje Primatour kan ze prima mee in de auto.

Profielschets adoptant: MILA heeft consequente baasjes nodig. Een andere stabiele hond en een grote omheinde tuin zouden fijn zijn voor haar. We zoeken voor MILA een omgeving zonder te veel prikkels, daarom plaatsen we haar niet bij kinderen of in een drukke stad o.i.d. Bij andere honden Sociaal en speels. Bijzonderheden: MILA en haar zusje MAURA werden, broodmager, gevonden buiten Athene. Een dierenvriend heeft de zusjes in huis genomen en heel goed verzorgd. Nu zij gelukkig weer gezond zijn wordt er een thuis voor hen gezocht. Iris en haar team helpen vaak bij deze reddingen en proberen baasjes te vinden voor de vele verlaten pups die gevonden worden bij vuilnisbelten, op straat en in de natuur. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden MAURA en MILA naar Nederland reizen voor een betere toekomst. MILA werd reeds als pup geadopteerd, maar door veranderde omstandigheden bij haar adoptanten is zij bij ons teruggekomen.

Kosten: € 325,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie / castratie: zie toelichting Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. Ontwormd en geënt volgens ouderdom. Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

 

  • Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl
  • Contactpersoon voor meer info: JILDOU
  • [email protected]
  •  

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit / beige
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: nee
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 410,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 30 april 2022 - 15:02
Verloopt: 30 april 2023 - 15:02

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)