Bekeken: 167 keer

TEXELLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

T E X E L ± 21/02/2021

Geslacht Teef gesteriliseerd Ras Mix Schouderhoogte Middelmaatje: ca. 14 kg. Uiterlijk Blond, kortharig. Herkomst Griekenland, Athene

TEXEL verblijft in Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.  Lieve, zachtaardige hond. TEXEL is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis. Bij andere honden is ze sociaal.

Bijzonderheden TEXEL zat aanvankelijk in een slecht bekendstaand asiel, maar is gelukkig overgedragen aan Iris. Vanwege haar vriendelijke karakter heeft zij TEXEL aan S.O.S. Strays voorgesteld om in Nederland een thuis te vinden.

Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag sterilisatie / castratie: voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat debuitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

  • Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl
  • Contactpersoon voor meer info:JILDOU [email protected] +31 (0)6-19927669 Vanaf 15.00 uur

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 410,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 29 oktober 2021 - 13:59
Verloopt: 14 december 2021 - 18:15

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)