Bekeken: 173 keer

COOPERLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

C O O P E R G. ± 25/03/2021

Geslacht Reu gecastreerd Ras Mix Schouderhoogte Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 12 kg. Uiterlijk Bruin/wit, kortharig. Herkomst Griekenland, Athene

COOPER verblijft in Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden. COOPER is een enthousiaste jonge hond, maar kan in huis ook heel rustig zijn. Hij speelt graag. met de andere honden in het opvanggezin, speeltjes hebben maar kort zijn belangstelling. Na het spelen zoekt COOPER een plekje om rustig te gaan liggen. COOPER reageert op volwassenen soms nog wat afwachtend, hij lijkt het spannend te vinden om dichtbij te komen. Het opvanggezin ziet dat dat wel steeds minder wordt. ‘S avonds kan COOPER lekker bij je komen liggen. In het opvanggezin reageert COOPER goed op de aanwezige kinderen, ze kunnen hem aanhalen en knuffelen. Ook bij het uitgaan van de school laat hij zich door onbekende kinderen aanhalen. COOPER kan tijdens het lopen aan de riem soms wat trekken. Dit doet hij uit enthousiasme. Dit wordt gecorrigeerd en het gaat dan beter, maar verdient nog enige aandacht. COOPER is nog niet volledig zindelijk, heel af en toe doet hij nog een plas in huis maar geeft steeds beter aan dat hij uitgelaten moet worden. COOPER kan af en toe blaffen als hij buiten wat hoort, als dat gecorrigeerd wordt is het gauw over. ‘s nachts en bij afwezigheid van het opvanggezin verblijft COOPER in de bench. Het enthousiaste karakter van Cooper maakt dat hij makkelijk leerbaar is en bereid om met je aan de slag te gaan. Voor COOPER zou het heerlijk zijn om samen een cursus te gaan volgen!

Bijzonderheden COOPER verbleef in een asiel in het noorden van Griekenland van waaruit hij geadopteerd is in Athene. Helaas werd hij al snel weer aan het asiel terug aangeboden omdat een gezinslid allergisch zou zijn. Om hem de reis terug naar het noorden te besparen is hij in het asiel van Iris gekomen. Vanwege zijn leuke karakter en uitstraling heeft Iris aan S.O.S. Strays gevraagd hem een toekomst in Nederland te bieden.

Kosten: € 325,-- gift + € 60 ,-- toeslagsterilisatie / castratie: voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl

  • Contactpersoon voor meer info:Jildou
  • [email protected]
  • +31 (0)6-19927669 Vanaf 15.00 uur

 

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: trekt
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 385,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 29 oktober 2021 - 13:36
Verloopt: 11 december 2021 - 19:40

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)