Bekeken: 167 keer

MELLOWLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

M E L L O W G. ± 10/03/2021

Geslacht Teef Ras Mix Schouderhoogte Wordt waarschijnlijk een middelmaat.Op 19/09/2021 met 6 maanden oud: 37 cm hoog en 11 kg. Uiterlijk Zwart met wit, kortharig Herkomst Griekenland, Athene

Mellow verblijft in Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden..MELLOW is een lieve, vrolijke en aanhalige pup. MELLOW draait goed mee in het dagelijks ritme. Met de andere honden is zij sociaal en speels. MELLOW is de wereld volop aan het ontdekken en pakt dan ook wel eens spullen die niet voor haar bestemd zijn. Met de kinderen in het opvanggezin gaat zij goed om. Ze zoekt ze ook zelf op. 's Nachts en bij afwezigheid van het opvanggezin verblijft zij, in aanwezigheid van de andere honden, in de bench. Heel soms protesteert ze even maar dat is al snel over. Ze is zindelijk.

MELLOW is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

Bijzonderheden: MELLOW is op straat gevonden, samen met haar zusje MAYRA die inmiddels is geadopteerd. Hoe ze daar kwamen is onduidelijk, mogelijk zijn de zusjes daar achtergelaten door een eigenaar die hen niet wenste. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden beide pups naar Nederland komen voor een nieuwe, betere toekomst. MELLOW heeft kromme voorpootjes, een aandoening die vaak voorkomt bij o.a. Bassets en Teckels. Deze aandoening heet chondrodysplasie en is een stoornis in de groei en rijping van kraakbeen, vooral in de lange botten. Hierdoor sluit de groeischijf sneller, wordt de lengtegroei geremd en ontstaan korte, dikkere botten. De chondrodysplasie kan leiden tot verschijnselen als artrose of gewrichtspijn.

Kosten gift: € 325,--voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder- dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl

  • Contactpersoon voor meer info: ELVIRA
  • [email protected]
  • +31 (0)6-46386168Tussen 10.00 en 20.00 uur

SOS-Strays is op zoek naar gastgezinnen zowel in Nederland als in Belgie.

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.  

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 27 oktober 2021 - 12:28
Verloopt: 14 december 2021 - 15:35

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)