Bekeken: 277 keer

LOGANLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

L O G A N ± 11/10/2017

Geslacht Reu gecastreerd Ras Mix Shar Pei Schouderhoogte Middelmaat: 43 cm hoog en ca. 18-19 kg. Uiterlijk Cremewit, kortharig. LOGAN heeft een korte staart. Herkomst Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

LOGAN verblijft in opvang bij een medewerker van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan LOGAN in oktober meereizen met ons transport naar Nederland. LOGAN is een hele lieve, vrolijke, aanhankelijk jonge hond. Hij is actief en speels. Hij vindt het leuk om achter de vogels of vlinders aan te rennen, zonder ze te vangen. LOGAN leeft momenteel in een groep met 8 andere honden en hij kan met allen goed overweg. Bij grote honden die hij niet kent kan hij wat onzeker reageren. Als je hem rustig laat kennismaken is dit al snel weer over. LOGAN is graag bij mensen in de buurt. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, geknuffeld te worden of op schoot te zitten. Hij is ook heel lief voor kinderen. LOGAN gaat graag wandelen, hij vindt het leuk om nieuwe plekken te ontdekken. In zijn enthousiasme kan hij wat trekken. Met een tuigje aan kan je hem hierin goed corrigeren. Autorijden is geen probleem voor hem. Samengevat: LOGAN is een enorm lieve, blije en dankbare hond, die in karakter niets lijkt geleden te hebben onder zijn slechte beginjaren, helaas heeft het hem fysiek wel voor het leven getekend, zie Special Care .We willen graag dat LOGAN een fijn thuis kan krijgen bij mensen die hem een mooi leven met de juiste zorgen kunnen bieden, onder voorwaarde van optie adoptie *. Een tuin zou heel fijn zijn voor LOGAN want hij is graag buiten, maar deze tuin moet wel goed omheind zijn.

Special Care LOGAN leefde de eerste 3 jaren van zijn leven aan een heel korte ketting. Ten gevolge van een aangeboren patella luxatie (losse knieschijf)- waar niet naar omgekeken werd - zijn zijn achterpoten misvormd. Het leven aan een korte ketting heeft dit nog eens extra verergerd en is er artrose ontstaan. Aan deze misvorming is nu niet veel meer te doen. LOGAN heeft op het moment geen pijn maar dit zal in de toekomst wel gaan opspelen. Om zijn knie steun te bieden, en verergering van de artrose te beperken, heeft LOGAN nu een brace om de linkerachterpoot. Deze brace is op maat gemaakt en zal met hem meegegeven worden. Voor nu krijgt hij geen pijnstilling, maar mogelijk dat hij dit in de toekomst wel nodig zal hebben. Als mix Shar Pei is LOGAN gevoelig voor huidproblemen. Het is raadzaam om hem op hypoallergeen voer te zetten en daarbij Omega-3 vetzuren te geven door het voer. Bij andere honden is Logan sociaal en speels met andere honden. Naar grote honden kan hij zich eerst onzeker voelen en gaat dan blaffen. Als je hem rustig laat kennismaken dan is de onzekerheid snel weer over. LOGAN is gewend om samen met katten te leven. Hij heeft hier geen problemen mee.

Bijzonderheden: LOGAN leefde de eerste 3 jaar van zijn leven aan een korte ketting. Gelukkig is hij hier nu van bevrijd. Het enige wat hij nog mist is een liefdevol thuis. Tot nu toe heeft hij hier nog weinig geluk mee gehad. Hij werd in Spanje geadopteerd maar werd onlangs teruggebracht naar het asiel omdat hij uit de tuin probeerde te ontsnappen. Een goed omheinde tuin is dus wel een vereiste.

Kosten: € 115,-- gift + € 85 ,-- toeslag sterilisatie / castratie: voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje d.m.v bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

 

* Optie adoptie: Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl

SOS-Strays is op zoek naar vrijwilligers zowel in Nederland als in België.

*De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige -wit
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 200,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 16 oktober 2021 - 13:49
Verloopt: 16 oktober 2022 - 13:49

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)