Bekeken: 57 keer

MonchoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

MONCHO * 16 mei 2018 is GERESERVEERD!

Reu gecastreerd

Ras: Mastin Espagnol

Ras beschrijving: https://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-mastins.html

Schouderhoogte: Zeer grote hond: ca. 60 kg.

Uiterlijk : Lichtbruin, dikke kortharige vacht.

Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

MONCHO verblijft in het asiel van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan MONCHO in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.

MONCHO is een hele lieve, aanhankelijke hond. Hij is een echte Gentle Giant: vriendelijk, rustig en verdraagzaam voor mens en dier. Hij is lief voor kinderen. MONCHO houdt van wandelen, hij is een sterke hond en kan soms trekken als hij enthousiast is. Hij speelt graag met andere honden.

We willen graag dat MONCHO een fijn thuis kan krijgen bij mensen die hem een mooi leven met de juiste zorgen kunnen bieden, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie: Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Special Care: Er werden bij MONCHO x-rays gemaakt van de heupen en helaas bleek hieruit dat MONCHO heupdysplasie heeft. HD kan niet verbeteren, het kan alleen maar in de loop der jaren verslechteren door de vorming van artrose. De achteruitgang kan beperkt en vertraagd worden door hem dieetvoeding te geven voor honden met gewrichtsproblemen, eventueel aangevuld met gewricht ondersteunende supplementen. Daarnaast is het belangrijk dat hij gedoseerde beweging krijgt, wat betekent dat beweging goed voor hem is zodat hij sterke spieren kan opbouwen die het gewricht op zijn plek houden. Echter hij mag zich niet forceren, dus geen eindeloze wandelingen, geen traplopen, springen, wild spelen. Mastins zijn van zichzelf al vrij rustige honden dus dat werkt in zijn voordeel. Verder is het voor MONCHO heel belangrijk dat hij niet te zwaar wordt want dat is een extra belasting voor de heupen die het gewicht moeten dragen. De HD van MONCHO is helaas best ernstig, daarom is de verwachting dat hij in de loop van de jaren nog wel een operatie nodig zal hebben.

Zeer sociaal en speels bij andere honden. MONCHO werd niet getest met katten maar de verwachting is dat hij hier rustig en vriendelijk op zal reageren. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: MONCHO werd gered van een eigenaar die erg slecht voor hem zorgde.

Adoptiebedrag: 115,- euro + 110,- euro toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info:

INEKE [email protected]

 Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres: De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel .

 

 

Ras/soort: Mastín Español
Kleur: bruin
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 225,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 september 2021 - 14:07
Verloopt: 9 november 2021 - 14:07

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)