Bekeken: 89 keer

SouniaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

SOUNIA * 22 december 2020 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Schouderhoogte: Middelmaat: 50 cm hoog en 21 kg. Uiterlijk : Wit/bruin gevlekt, niet helemaal kortharig. Herkomst : Griekenland, Athene (Illioupolis Animal Welfare Union*)

SOUNIA , sinds begin september in een opvanggezin met grotere kinderen en een kat in Nieuw Vennep , Noord Holland.

SOUNIA wordt aan ons beschreven als een lieve, vriendelijke, jonge hond. Zij is sociaal met andere honden.SOUNIA is een lieve, vriendelijke, vrolijke en mensgerichte hond. Met momenten is ze lekker uitbundig maar ze kan ook gewoon heerlijk bij je liggen. In huis is zij zeer ontspannen. Ze speelt wat met haar speeltjes en zoekt daarna een lekker plekje op de grond en ploft daar languit en ontspannen neer. Soms wil ze wel eens stiekem op de bank kruipen. SOUNIA is graag in de buurt van het opvanggezin. Waar zij zijn, is SOUNIA ook. Ze kan prima al enkele uurtjes alleen thuis blijven en zowel in de bench als los gaat dit prima. Haar focus ligt nog wel behoorlijk op het zoeken naar eten dus het is belangrijk niets eetbaars te laten staan. SOUNIA vindt het heerlijk om in de tuin te liggen en soms te spelen. Met kinderen van alle leeftijden, jong en oud, gaat SOUNIA goed om. Volwassen bezoek wordt enthousiast begroet en iedereen kan haar aaien. Daarna vindt SOUNIA het toch wel wat spannend en kan ze op een afstandje wat staan brommen. SOUNIA leert graag en snel en diverse commando's heeft ze dan ook al onder de knie. Op vreemde honden reageert ze enthousiast en wil graag met ze spelen. De hondentaal snapt ze goed en als een andere hond de leiding wil, is ze snel onderdanig. Aan de riem loopt ze nog wat ongecontroleerd. Ze vindt alles leuk en er wordt veel gesnuffeld. SOUNIA vindt auto's erg spannend. Ze wil er niet bij in de buurt komen. Zit er een groenstrook tussen de stoep en een auto gaat het wel goed. Het opvanggezin tilt haar in de auto als ze ergens heen gaan. Eenmaal in de auto vindt ze het prima en gaat ze ontspannen liggen. Uiteraard traint het opvanggezin met SOUNIA om haar aan auto's te laten wennen. SOUNIA is volledig zindelijk.

SOUNIA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als samen bij een andere hond geplaatst worden.

Omgaan met katten: Als de kat ligt en niet beweegt gaat het prima. Gaat de kat rennen, dan gaat SOUNIA er achter aan maar dit gaat wel steeds beter.

Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: SOUNIA werd gevonden in de omgeving van Sounion, een archeologische plek, waarnaar de vrijwilligers haar vernoemd hebben. Ze was op dat moment heel dorstig en bijna uitgehongerd. Gelukkig is zij mee genomen en naar het asiel gebracht. Een vrijwilliger heeft zich over haar ontfermd en in opvang in huis genomen. Door de grote branden rondom Athene zijn op dit moment de opvangplekken daar zeer schaars en heeft S.O.S. Strays aangeboden wat druk van deze vrijwilligers af te nemen.

Adoptiebedrag: 325,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

  • Contactpersoon voor meer info: ELVIRA [email protected] +31(0)6-46386168 Bereikbaar van :10.00-20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Illioupolis Animal Welfare Union

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-bruin
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 410,00 EUR

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 7 september 2021 - 21:40
Verloopt: 8 maart 2022 - 21:40

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)