Bekeken: 312 keer

PurdeyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 PURDEY * 1 mei 2021

Teef Ras:

Mix Schouderhoogte: Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat. Op 09/11/2021 met 6 maanden 53 cm en 16 kg  

Uiterlijk: Zwart met klein beetje wit, kortharig

Herkomst: Griekenland, Athene (Illioupolis Animal Welfare Union*)

PURDEY verblijft in een opvanggezin met andere honden in Kerkrade Limburg. PURDEY is een lief, speels, energiek, uitbundig mensgericht hondje. Ze heeft een behoorlijke dosis energie. Ze is dol op aandacht, ze begint te leren dat haar tijdelijke baasje niet altijd tijd voor haar heeft en ze zich even zelf moet vermaken. PURDEY is een slimme pup en pakt dingen snel op. Wel heeft ze een duidelijke en consequente aanpak nodig. PURDEY loopt goed mee aan de riem. In veilig gebied kan ze loslopen; om haar aandacht op het baasje gericht te houden wordt ze regelmatig teruggeroepen en ze komt dan snel aanrennen. PURDEY is dol op spelen en kan zichzelf goed vermaken, ravotten met de andere honden kan ze ook heel goed. Bij afwezigheid van het opvanggezin en 's nachts verblijft PURDEY in de bench. Met katten gaat zij goed om, al probeert ze af en toe of die met haar willen spelen. Zodra de kat protesteert laat PURDEY ze gauw met rust. PURDEY kan al een paar uurtjes alleen blijven tussen de andere honden. Als hondje alleen moet dit rustig opgebouwd worden. PURDEY is een pup die nog verder opgevoed moet worden en vanwege haar drukke karakter heel veel structuur nodig heeft. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. We plaatsen haar niet bij kleine kinderen, vanaf 12 jaar is geen probleem.

Bijzonderheden: PURDEY is het zusje van POLLY, PASHA, PAULTJE, PEIJKE, PETROS en PIM. Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.

Adoptiebedrag: 325,- euro Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

  • Contactpersoon voor meer info:DIEN
  • [email protected]
  • +31 (0)6-39205491 tussen 17.00 en 20.00 uur

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Illioupolis Animal Welfare Union Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-br
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 7 september 2021 - 18:49
Verloopt: 7 september 2022 - 18:49

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)