Bekeken: 85 keer

PimLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PIM * 1 mei 2021

Reu

Ras: mix

Schouderhoogte: wordt waarschijnlijk een middelmaat Op 16/09/2021 met 4,5 maand oud: 38 cm hoog en 9 kg.

Uiterlijk: tricolor, kortharig

Herkomst: Athene, Griekenland (Illioupolis Animal Welfare Union*)

PIM, sinds begin september in een opvanggezin met oudere kinderen en honden in Velserbroek , Noord Holland.)

Lieve, speelse pup.

Sociaal met andere honden.

PIM is een zeer lieve aanhankelijke en speelse pup zonder steeds aandacht te vragen. Hij is graag bij je in de buurt en kan ook lekker bij je voeten gaan liggen. PIM is sociaal naar mens en dier. Hij kent de roedeltaal goed en heeft daar ook respect voor. Buiten kijkt hij goed naar hoe andere honden zich gedragen en als zij willen spelen dan doet hij uitgebreid mee. Zijn ze groot en te druk, dan komt hij steun bij de baas zoeken. PIM gaat graag mee in de auto en springt er inmiddels zelf in. Hij is dan rustig en gaat lekker liggen. Tijdens het rijden is hij niet wagenziek. Buiten, op veilige plaatsen kan PIM los en volgt hij je prima. Wel wordt hij onderweg nog gauw afgeleid en loopt geregeld op mensen af voor een aai over zijn bol. Als je dan doorloopt en fluit, komt hij weer vrolijk aangerend. Ook andere honden hebben een sterke aantrekkingskracht op hem, ze zijn altijd leuk om mee te spelen als zij dat ook willen. Aan de lijn lopen heeft PIM inmiddels ook geleerd en dat doet hij goed. PIM is dol op water en zoekt dit ook altijd op. Heerlijk om in slootjes te springen en lekker te plonzen. PIM kan prima met katten overweg die niet voor hem weglopen. In het opvanggezin laat hij de kat met rust en ze kan door de kamer en tuin lopen zonder dat hij er achteraan gaat. Soms probeert hij haar uit te lokken voor een spel maar de kat geeft goed haar grenzen aan en dat respecteert hij. PIM heeft net als elke andere pup duidelijkheid, regels en regelmatig rust nodig en dan is het een heerlijke hond. Hij is erg leergierig en kan al netjes zitten op commando. Hij slaapt overdag na de grote uitlaatronde in de bench om hem rust te geven. Ook ‘s nachts slaapt hij in de bench en dit gaat prima. PIM kan zo’n drie uurtjes alleen blijven na te zijn uit gelaten. Hij vindt het heerlijk om op een botje te kluiven wat ook fijn is voor zijn tandjes en wat er ook voor zorgt dat hij niet op andere dingen gaat knagen. PIM is zindelijk als hij na het slapen en eten wordt uitgelaten. Op dit moment is dat nog 4 à 5 keer per dag. Drie kleine stukjes en twee keer een grotere ronde. Hij is daarna lekker relaxed en ontspannen in huis. PIM is graag in de tuin van het opvanggezin, vooral als de baas daar ook te vinden is. PIM is een heerlijke hond die ook dol is op kinderen hij zoekt ze ook buiten graag op. Hij vindt het leuk om samen een balletje te gooien en komt die ook terug brengen. Hij heeft geen baknijd en voer en botjes kun je zo bij hem weghalen. Hij wacht netjes tot hij het krijgt en springt niet tegen je op. PIM heeft geen overdreven jachtinstinct Kortom: PIM heeft alle ingrediënten in zich om verder uit te groeien tot een heerlijke vriend voor het leven.  

PIM is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

Bijzonderheden: PIM is het broertje van POLLY, PURDEY, PASHA, PEIJKE, PAULTJE en PETROS.

Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.

Adoptiebedrag: €325,00

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom).

Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info:

STEEF

[email protected]

+31(0)6 19987025 (mobiel)

Bereikbaar: vanaf 19.30uur.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S-Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Illioupolis Animal Welfare Union

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: nee
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 7 september 2021 - 19:43
Verloopt: 8 maart 2022 - 19:43

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)