Bekeken: 189 keer

PetrosLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PETROS, * 1 mei 2021 IS GERESERVEERD!

Reu

Ras: mix

Schouderhoogte: Op 23/10/2021 : ca. 47 cm hoog en 15 kg.

Uiterlijk: drie kleur, kortharig

Herkomst: Athene, Griekenland (Illioupolis Animal Welfare Union*)

 

PETROS, sinds begin september in een opvanggezin met honden in Hoensbroek , Limburg.

Lieve, speelse pup.

Sociaal met andere honden .

PETROS is een vrolijke, lieve, speelse en sociale pup, echt een allemansvriend. PETROS is daarnaast ook een redelijk zelfstandige pup. In huis kan hij soms wat enthousiast zijn, maar dat past goed bij zijn leeftijd. Verder ligt hij graag bij zijn opvanggezin in de buurt of hij gaat lekker op zijn eigen hondenkussen liggen. PETROS is dol op spelen en hij doet dit zowel alleen als heel graag met de andere honden in het opvanggezin. De roedeltaal begrijpt hij ook prima, zowel in huis naar eigen honden als naar vreemde honden buiten. PETROS is ook graag in de tuin om lekker te snuffelen of in het zonnetje te gaan liggen. Met de kleinkinderen in het opvanggezin (1, 4 en ouder) gaat PETROS goed om. Wel geeft Petros zijn grenzen heel duidelijk aan.Bezoek wordt enthousiast begroet en hij wil hierbij nog wel eens opspringen voor aandacht. Uiteraard is het opvanggezin bezig hem dit af te leren. Bij afwezigheid en 's nachts verblijft PETROS in de bench. De eerste paar minuten kán hij nog even zacht protesteren maar is hij al gauw stil. Aan de riem loopt hij behoorlijk goed mee, vooral voorop. Door zijn goede neus, die hij graag gebruikt, snuffelt hij veel en dan wil hij weleens iets aan de riem trekken. Hierin is hij echter goed corrigeerbaar. PETROS loopt los op een goed omheinde weide en als je hem roept, komt hij meestal direct (kan soms nog even blijven snuffelen). Als PETROS zelf naar buiten kan is hij volledig zindelijk, bij een dichte deur zal hij zich melden door erbij te gaan zitten of ,bij het opvanggezin, met het vliegengordijn te 'rammelen'

PETROS is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.Petros kan ook prima in een gezin met liefst wat oudere kinderen.

Bijzonderheden: PETROS is het broertje van POLLY, PURDEY, PASHA, PAULTJE, PIM en PEYKE.

Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.

Adoptiebedrag: €325,00 Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom).Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

  • Contactpersoon voor meer info:
  • STEEF
  • [email protected]
  • +31(0)6 19987025 (mobiel)
  • Bereikbaar: vanaf 19.30uur.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S-Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Illioupolis Animal Welfare UnionIllioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 7 september 2021 - 18:36
Verloopt: 12 december 2021 - 00:11

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)