Bekeken: 66 keer

JorisLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

J O R I S +/- 07-07-2020

Geslacht Reu gecastreerd Ras Mix Leeftijd ± 07/07/2020 Schouderhoogte Middelmaat: 45 cm hoog en 12 kg. Uiterlijk Tricolor, kortharig Herkomst Griekenland, Athene

JORIS verblijft in Zoetermeer, in een opvanggezin met een ouder kind, honden en katten. JORIS is een hele lieve, gevoelige en leergierige puber. Hij is graag bij je en wil graag dingen met je doen. Zijn staart zwaait de hele dag heen en weer. JORIS heeft vertrouwen in mensen en wil graag hun goedkeuring. Hij scharrelt heel genoeglijk met je door de dag als je hem zo nu en dan even 5 minuutjes bezighoudt. Hij kan zichzelf inmiddels op een afstandje ook goed vermaken. Spelen doet hij graag en kauwspeeltjes zijn hierbij favoriet. Omdat hij zijn tandjes nog veel gebruikt, is het door de dag heen belangrijk dat hij genoeg gelegenheid krijgt om op dingen te bijten.

JORIS leert snel. Met twee keer oefenen heeft hij bijvoorbeeld een hondenpuzzel onder de knie. JORIS is wel snel overprikkeld. Als hij moe is of opgewonden, heeft hij geen controle meer over zijn gedrag en gaat hij vervelen en happen (zonder door te bijten) in handen, andere honden of de riem. Preventie is dus erg belangrijk. Als je voorkomt dat hij moe, opgewonden en/of overprikkeld wordt, is het een vrij rustig hondje dat heel graag dingen met je wil doen.

In het begin zullen adoptanten moeten accepteren dat ze kleine stukjes wandelen en hem niet in situaties brengen die hij niet kan hanteren. Na een korte gewenperiode in het opvanggezin, is hij nu heerlijk aan het uitproberen waar hij zoal mee weg kan komen. Nieuwe adoptanten moeten niet bang zijn om grenzen te trekken en daar aan vast te houden. Een beetje gevoel voor humor helpt.

Als er bezoek komt, blijft JORIS in de bench tot het bezoek gesetteld is. Hij blaft vanuit de bench als mensen binnenkomen. Na een tijdje kalmeert hij. Daarna zoekt hij niet direct contact maar in de loop van het bezoek wordt hij steeds toegankelijker. Hij slaapt momenteel erg veel om al die nieuwe indrukken te verwerken. Vanwege zijn gedrag mag hij nog niet op schoot of op de bank. Slapen doet JORIS in de afgedekte bench.

Bij andere honden is hij sociaal en speels. JORIS wil achter de kat aanspringen, tenzij de kat zijn mannetje staat. JORIS kan al even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere honden. Hij laat wel af en toe een blaf horen. JORIS is zeker rangordegevoelig. Hij kan prima bij andere honden maar alleen als die honden hem de baas kunnen. JORIS is zindelijk. Hij kan al netjes aan de riem wandelen. Hij reageert goed op positieve beloning. JORIS is met de juiste begeleiding echt een fantastische hond en heel geschikt om een echt maatje voor het leven te worden.

JORIS heeft een huis nodig waar het leven rustig en voorspelbaar is maar waar hij wel bewust uitdaging en beweging krijgt. JORIS wordt niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Bijzonderheden: JORIS en zijn broertje en zusjes werden gedumpt in de tuin van een vrouw die bekend staat als een dierenvriend. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Deze mevrouw doet haar uiterste best om voor zulke pups een thuis te vinden, wat vaak bijna onmogelijk is. Iris en haar team helpen haar waar zij kunnen. Door de samenwerking met S.O.S. Strays konden sommige pups naar Nederland komen voor een nieuwe toekomst. JOSIE, JONASZ, JOANY, JOLENE en JOLLY zijn inmiddels geadopteerd. JORIS was ook reeds geadopteerd maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.

Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag sterilisatie / castratie. Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. Ontwormd en geënt volgens ouderdom. Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl Contactpersoon voor meer info: Elvira [email protected] +31 (0)6-46386168 Tussen 10.00 en 20.00 uur

SOS-Strays is op zoek naar vrijwilligers zowel in Nederland als in België.

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.  

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: nee
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 355,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 juni 2021 - 10:32
Verloopt: 10 augustus 2021 - 10:32

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)