Bekeken: 60 keer

FilosLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

FILOS .± 01/04/2011

Geslacht :Reu gecastreerd Ras : Mix Schouderhoogte : Grote hond: 63 cm hoog en 33,7 kg. Uiterlijk : Black & Tan, kortharig. FILOS is zonder staart geboren. Herkomst : Griekenland, Rhodos maar hij woont al jaren in Nederland.

FILOS/ BANDIT verblijft in Zoetermeer, in een opvanggezin met andere honden. FILOS, die al jarenlang luistert naar de naam BANDIT, is een trouwe vriend, een vrolijke hond met een heel gelijkmatig humeur. Hij is een zelfverzekerde hond, gehoorzaam en waaks. BANDIT heeft een rustige inslag en hij is heel attent voor zijn roedelgenoten en heel baasgericht. Hij houdt van knuffelen en geborsteld worden. BANDIT is lief voor kinderen. Hij is niet enorm voedselgericht en heeft geen voernijd. BANDIT is zindelijk. BANDIT gaat graag wandelen en hij loopt netjes mee aan de riem zonder te trekken. Voor zijn leeftijd is hij nog behoorlijk fit, hij kan een wandeling van 1,5 uur moeiteloos aan. Als hij losloopt trekt hij korte sprintjes. Hij vindt het ook leuk om in het water te springen. Het is wel opletten met ongecastreerde, angstige dan wel onderdanige reuen. BANDIT heeft de neiging om deze te domineren door rijgedrag of vechten. Wanneer hij is aangelijnd is er geen probleem. Mee in de auto doet BANDIT graag. Hij springt er zelf in en gedraagt zich in de auto keurig. Door zijn zelfverkerdheid heeft BANDIT de neiging om op avontuur te gaan tijdens de wandeling. Om te voorkomen dat hij ‘verdwijnt’ is het nodig om hem strak onder appel te houden en regelmatig voor te roepen en aan te lijnen. BANDIT kan prima een paar uur alleen thuisblijven, hij sloopt niet. Ondanks zijn lieve karakter en gehoorzaamheid is BANDIT geen hond voor een beginneling. Ervaring met honden is een vereiste.

Voor BANDIT zoeken we baasjes die hem nog een mooie oude dag kunnen geven en het fijn vinden om met hem op pad tegaan. Het is wel belangrijk dat zijn baasjes ervaring hebben met een zelfzekere hond. BANDIT heeft altijd in een roedel geleefd en deed dit heel goed. Hij zou op zich ook als enige hond geplaatst kunenn worden aangezien hij heel baasgericht is. BANDIT is lief voor kinderen. BANDIT heeft altijd in een roedel geleefd en kon met alle roedelgenoten goed overweg. Angstige of onderdanige honden wil hij wel eens domineren. BANDIT heeft nooit eerder samengeleefd met katten. Buiten op straat wil hij wel eens achter een kat aan rennen maar hij doet ze verder niets. Waarschijnlijk zal hij in huis de kat beschouwen als horend bij de roedel en met respect behandelen. Bijzonderheden :  BANDIT was zijn leven lang heel gelukkig geplaatst. Helaas werd zijn vrouwtje ziek en is later overleden. Daarom moest BANDIT herplaatst worden. Het ongeluk bleef achtervolgen, want ook zijn nieuwe baasje werd getroffen door corona en kan niet langer BANDIT de zorg geven die hij nodig heeft en verdient. Daarom wordt BANDIT wederom herplaatst en we hopen van harte dat hij nu bij baasjes komt waar hij voor altijd kan blijven. BANDIT is een senior hond van 10 jaar. Hij werd onlangs nog geënt en door de dierenarts onderzocht. Hij is in prima conditie voor zijn leeftijd. Hij heeft geen diëetvoeding of medicatie nodig. Het is wel aan te raden om hem senior voer te geven, dat is hij gewend en daar doet hij het goed op. BANDIT heeft een vetbult bij zijn borstbeen en een navelbreukje maar hier ondervindt hij geen hinder van.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site SOS-Strays.nl

Contactpersoon voor meer info: [email protected]

Kosten: € 115,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie / castratie: zie toelichting. Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.Ontwormd en geënt volgens ouderdom. Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

SOS-Strays is op zoek naar vrijwilligers zowel in Nederland als in Belgie.  

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-br
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: ja
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 200,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 juni 2021 - 10:19
Verloopt: 10 augustus 2021 - 10:19

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)