Bekeken: 89 keer

RisaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

R I S A ± 09/09/2010

Geslacht: Teef gesteriliseerd Ras :Mix Schouderhoogte: Klein hondje: 35 cm hoog en 5,2 kg. Uiterlijk: Bruin, kortharig. Herkomst : Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

RISA verblijft in Dongen, in een opvanggezin met andere honden. Zij is een lief en aanhankelijk hondje dat even de kat uit de boom moet kijken.Bij andere honden is zij sociaal. RISA is niet met katten getest RISA is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis en waar zij het beste op haar plek is.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Adoptiekosten: € 115,-- gift + € 60 ,-- toeslag sterilisatie / castratie: voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Bijzonderheden: RISA en SUSA, die ook is meegereisd op dit transport, hadden in Spanje een eigenaar, maar deze is overleden en helaas wilden diens kinderen dit deel van de erfenis niet. En zo kwamen beide hondjes in het asiel terecht. Helaas is er in het verleden slecht voor de hondjes gezorgd. Vooral RISA was in een heel slechte staat toen zij in het asiel kwam. Haar gebit was totaal verrot en in haar kaak zat een grote ontsteking wat tot een gat had geleid. Ongetwijfeld heeft ze hier immense pijn aan gehad. Ook had zij diverse mammatumoren in haar tepeltjes. Ondertussen heeft zij een paar zware operaties gehad. De tepellijsten zijn verwijderd, gelukkig waren de mammatumors niet kwaadaardig. Haar gebit is geheel getrokken, dit was niet te redden. RISA is goed hersteld en zij is klaar voor nog een mooie oude dag. Kans op adoptie in Spanje is zeer klein, maar gelukkig kon RISA naar Nederland reizen en gaan wij op zoek naar een warm en liefdevol thuis voor haar.

Contactpersoonvoor meer info: Esther [email protected] +31 (0)36-5324999 Bereikbaar tot 18.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op onze site www.sos-strays.nl

SOS Strays is op zoek naar vrijwilligers in Nederland en in Belgie.

 

*Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 175,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 3 mei 2021 - 09:34
Verloopt: 6 mei 2021 - 14:43

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)