Bekeken: 63 keer

AnjanaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

A N J A N A S. ± 23/11/2020

Geslacht : Teef

Ras : Mix

Schouderhoogte: Wordt waarschijnlijk middelmaat. Op 23/04/2021 met 5 maanden oud: 40 cm hoog en 10 kg.

Uiterlijk: Wit/zwart, niet helemaal kortharig.

Herkomst: Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

ANJANA verblijft in Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten. Karakter Lieve, grappige, wat verlegen pup. ANJANA is nog maar net overgekomen naar hier.Bij andere honden is zij sociaal en speels. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis. ANJANA is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

Bijzonderheden: ANJANA werd in een dorp gevonden, samen met haar vermoedelijke broertje IYAN. Zij behoren waarschijnlijk bij een Spaanse man die er om bekend staat niet goed voor zijn dieren te zorgen. Er zijn al vaker verwaarloosde pups van hem aangetroffen op straat. Op dat moment waren zij in slechte staat: hun vacht was deels uitgevallen en ze hadden zo snel mogelijk goede zorg nodig. Dit hebben zij in het asiel van Refugio Canino Torres gekregen en nu zijn zij beiden naar Nederland gereisd voor een betere toekomst.

Adoptiekosten: € 295,--voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder- dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Peter

[email protected] +31 (0)6-50962414 tussen 14.00 en 22.00 uur

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door en bezoek onze site: www.sos-strays.nl.

SOS Strays is op zoek naar vrijwilligers zowel in Nederland als in Belgie.

*De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-zwart
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 295,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 3 mei 2021 - 09:06
Verloopt: 2 juli 2021 - 09:06

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)