Bekeken: 64 keer

ODILELaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

O D I L E G +/- 20-08-2020

Geslacht :Teef gesteriliseerd Ras :Mix Schouderhoogte : Middelmaat: 45 cm hoog en 15 kg Uiterlijk : Bruin/wit, niet helemaal kortharig Herkomst :Griekenland, Athene

ODILE verblijft in Oosterhout, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten en een knaagdier. Ze is een lieve jonge hond, sociaal bij honden en ook met katten. ODILE is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis en zullen we een beter beeld van haar hebben en waar zij het beste op haar plaats is.

Bijzonderheden: ODILE komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven.

Adoptiebedrag: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie / castratie: zie toelichting voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info : [email protected] Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

S.O.S. Strays is op zoek naar vrijwilligers zowel in Belgie als in Nederland

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is.Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland. ODILE heeft nog meerdere zussen en broers in Griekenland, maar zij zal als eerste nu naar Nederland komen. Mogelijk lukt het om over een tijdje nog wat familieleden van haar over te laten komen.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 2 mei 2021 - 14:54
Verloopt: 1 juli 2021 - 14:54

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)