Bekeken: 231 keer

BENLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 B E N     +/- 05/12/2014

Geslacht :Reu gecastreerd

Ras: Mix Engelse Setter Schouderhoogte: Middelmaat: 50 cm hoog en 14,7 kg.

Uiterlijk: Wit/zwart gevlekt, halflangharig.

Herkomst Spanje, Torrelavega (Cantabrië) *

Verblijfplaats: Creil in een opvanggezin met kinderen en een andere honden.

BEN is een hele vrolijke, zachtaardige en vriendelijke hond met echte Setter eigenschappen. Hij is zeer enthousiast en zoekt je graag op. Heeft hij je even niet gezien, dan volgt een enthousiaste begroeting. Hij houdt van knuffelen en bij je liggen om daarna een eigen plekje op te zoeken. Als er veel om hem heen gebeurt in huis, kan BEN ook wat onrustig worden. Met de andere honden in het opvanggezin wil hij graag spelen. Hij daagt ze uit om te spelen en te rennen. Hij is graag buiten, bij voorkeur met de andere honden. Hier kan hij nog wel eens een blaf laten horen. Met de kinderen in het opvanggezin (16, 5 en 4 jaar) gaat hij goed om. Hij laat zich aanhalen en knuffelen en is zachtaardig naar hen. Naar mannen is BEN iets terughoudend. Naar bezoek reageert BEN heel rustig. Tegen volwassenen en oudere kinderen wil BEN nog wel eens opspringen maar tegen de jongere kinderen niet. BEN is volledig zindelijk en kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden. Hij verblijft dan in de bench. BEN slaapt de hele nacht keurig door. BEN wil tijdens de wandeling behoorlijk aan de riem trekken. Het opvanggezin loopt om die reden momenteel met een gentle leader. De eerste 20 minuten laat BEN merken dit niet zo leuk te vinden, daarna is het ok en loopt hij met een slappe lijn mee. Uiteraard traint het opvanggezin verder met hem om het trekken aan de riem af te leren. Tijdens de wandeling is BEN vooral gericht op zijn omgeving. Omdat BEN zijn eten te snel wilt opeten, krijgt hij zijn eten in een antischrokbak.

Bij andere honden Sociaal en speels. BEN reageerde bij de kattentest nieuwsgierig en speels. Hij zal vermoedelijk wel met katten die honden gewend zijn samen kunnen leven, maar niet met angstige dieren die voor hem wegrennen.  

Bijzonderheden: BEN was reeds geadopteerd maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.

Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie / castratie:  Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in het land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort.

Profielschets adoptant: Voor BEN zoeken wij actieve adoptanten die graag wandelen, die BEN in zijn energiebehoefte kunnen voorzien en die bij voorkeur ervaring hebben met honden met een jachtinstinct.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Elvira [email protected] +31 (0)6-46386168 Tussen 10.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S. Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in Belgie als in Nederland.

 

*De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen.

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-zwart
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: trekt
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Aanvullende informatie

Geplaatst: 22 april 2021 - 13:19
Verloopt: 21 juni 2021 - 13:19

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)