Bekeken: 178 keer

VenusLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 VENUS* 1 mei 2011 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Schouderhoogte: 48 cm hoog en 16 kg. Uiterlijk: Tricolor, kortharig. Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

VENUS verblijft in het asiel van de organisatie XEA. Bij geschikte kandidaat adoptanten kan ze met ons transport van eind april meereizen naar Nederland.

VENUS is een lieve, aanhankelijke hond, ze wil heel graag bij je in de buurt zijn. Ze is in eerste instantie verlegen als ze iemand niet kent maar wint al snel aan vertrouwen en wil dan geaaid worden. Ze is ook lief met kinderen. VENUS is actief en speels en komt veel jonger over dan 10 jaar. Ze loopt netjes aan de riem zonder te trekken maar op straat is ze nog onzeker. Ze loopt dan het liefst dicht naast je. Ze is een gehoorzame hond en leert snel. VENUS is gek op eten.

We willen graag dat VENUS nog een fijne liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *. VENUS kan als enige hond geplaatst worden mits ze niet te vaak en lange uren alleen hoeft te zijn. Daarvoor is ze te veel op "haar" mensen gericht. VENUS kan ook prima samen met andere honden leven. Een gezin met kinderen is geen probleem voor VENUS.

* Optie adoptie: Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport: Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog. Er werd een x-ray gemaakt van de heupen en daaruit bleek dat VENUS heupdysplasie heeft. Gezien haar leeftijd kan hier operatief niets aan gedaan worden. Ze laat niet merken dat ze er veel last van heeft, want ze is speels en actief, maar om de gewrichten te ondersteunen en artrosevorming af te remmen is het verstandig om haar speciaal voer te geven voor honden met gewrichtsproblemen. Ze kan beter geen traplopen.

Sociaal en speels met andere honden. VENUS werd niet getest met katten maar de verwachting is dat ze katten geen kwaad zal doen maar wel zal willen najagen. Dit is met andere honden ook haar favoriete spelletje. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/ Bijzonderheden: VENUS leefde op straat, samen met haar twee pups. Ze was mager, vervuild en ze had schurft. Eén pup vond een thuis in Spanje, en haar andere pup MARTY kwam met ons vorig transport mee naar Nederland en is inmiddels geadopteerd. Nu gaan we op zoek naar een fijn thuis voor mama VENUS.

Kosten: € 115,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie. Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen. De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 200,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 23 maart 2021 - 12:16
Verloopt: 21 september 2021 - 12:16

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)