Bekeken: 293 keer

CamiloLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

CAMILO *29 maart 2014

Reu, gecastreerd

Ras: mix

Schouderhoogte: grote middelmaat tot groot: 62 cm hoog en ca. 40 kg.

Uiterlijk: tricolor, kortharige hele dikke vacht

Herkomst: Oviedo, Spanje

CAMILO sinds eind januari in een opvanggezin in Culemborg (Gld.), met andere honden en katten

CAMILO is een lieve, zachtaardige hond. Hij is heel rustig en onopvallend aanwezig in huis. De eerste dagen was CAMILO nog onzeker maar inmiddels voelt hij zich in huis helemaal op zijn gemak, hij geniet van een lekker warm kussen, de aandacht die hij krijgt en het lekkere eten en de kluifjes.

Heel af en toe krijgt hij opeens een uitgelaten bui en maakt hij een spurtje of sprongetjes door huis. Heel af en toe daagt hij een andere hond uit tot spelen. CAMILO is aanhankelijk naar zijn tijdelijke opvangmama. Hij komt regelmatig even langs om te kijken wat je aan het doen bent, of voor een aai over zijn bol. Als hij ligt en je knuffelt hem, draait hij zich op zijn rug om zijn buikje te laten kriebelen. Hij vindt het ook heerlijk om geborsteld te worden. CAMILO is totaal niet opdringerig of jaloers als het om aandacht gaat.

CAMILO is zindelijk.

Hij heeft geen probleem om even alleen te blijven, hier in aanwezigheid met de andere honden. Hoewel hij het liefst bij je in de buurt is en met je mee wil, legt hij zich er gelijk bij neer, als je zegt dat hij niet mee mag. Hij blaft of sloopt niet, maar wacht rustig tot het opvangbaasje weer terug is, en komt haar dan begroeten. CAMILO eet zijn bak rustig leeg. Hij heeft geen enkele vorm van voernijd. Voor het slapen gaan krijgen de honden nog een stukje worst. CAMILO kent deze routine al helemaal en staat enthousiast kwispelend te wachten op zijn lekkers. CAMILO gaat graag mee wandelen maar is buiten nog wel wat onzeker bij het tegenkomen van vreemde mensen en in het verkeer. Hij heeft hier wel al veel vooruitgang in gemaakt. De eerste dagen was hij echt in paniek en wilde vluchten. Nu merk je alleen nog dat hij bij drukte onrustig wordt maar hij blijft gewoon meelopen, hij gaat er met een boogje omheen. CAMILO loopt heel netjes aan de riem mee zonder te trekken. Soms moet je even achterom kijken of hij nog wel echt aan de riem vast zit, want je voelt niet eens dat hij met je meeloopt.

's Avonds na de avondklok, als het stil is op straat, is CAMILO helemaal ontspannen. Hij loopt er dan een stuk dapperder bij met de staart in de lucht en snuffelt langs alle geurtjes die hij tegenkomt. Mee in de auto gaat prma. CAMILO springt zonder problemen de auto in en gaat rustig liggen, hij is niet wagenziek. Het loslopen moet nog geoefend worden. Omdat CAMILO nog bang is voor mensen die hij niet kent is er toch een risico dat hij op de loop gaat. Hij moet nog net ietsje zelfverzekerder worden hiervoor.

Samengevat, CAMILO is een lieverd, een rustige, niet veeleisende hond. Een trouwe kameraad, braaf en dankbaar naar degene die voor hem zorgt. Je hebt geen enkele last van hem. Voor zichzelf mag hij nog wel wat vrijer en blijer worden, maar met wat tijd en geduld zal hij vast nog verder openbloeien.

CAMILO is sociaal met andere honden, groot en klein. CAMILO kan ook prima met katten, hij heeft er geen enkele interesse voor. Voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen, zie: www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis

Bijz.: CAMILO verbleef al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, CAMILO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Gelukkig zal CAMILO dit lot bespaard blijven, hij kan nog voor de overdracht op transport gaan en een betere toekomst krijgen. Ook AURELIANA, CONSUELO en JOVINO van hetzelfde asiel mogen nog net op tijd hun kennel verlaten en blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.

Adoptiebedrag: €260,00 gift + €85,00 toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond). Bij de grote, volwassen honden (type Herder en Mastin Espagnol) werden de heupen door de dierenarts in Spanje nagekeken en goedgekeurd als gezond.

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected]

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S-Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 maart 2021 - 11:12
Verloopt: 15 september 2021 - 11:12

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)