Bekeken: 78 keer

PanchitaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PANCHITA* 1 december 2017 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Schouderhoogte: Middelmaatje: 43 cm hoog en 13 kg. Stevig lijf, kort op de pootjes. Uiterlijk : Wit/zwart gevlekt, kortharig Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA)

PANCHITA komt in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten, kippen en ganzen in Moordrecht , Zuid Holland.

PANCHITA is een hond die aanvankelijk verlegen reageert op nieuwe mensen. Zodra ze vertrouwen in iemand heeft kan ze er geen genoeg van krijgen om geaaid en gekriebeld te worden. Ze is een onderdanige hond, nooit agressief. PANCHITA heeft vooral geduld nodig van haar nieuwe baasjes, ze heeft nog een weg te gaan bij het opbouwen van vertrouwen. Bij andere honden zeer sociaal en speels. Bij de kattentest negeerde ze de aanwezige katten. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: PANCHITA verblijft al meer dan een jaar in het asiel van XEA en één van de medewerkers is daar regelmatig met haar aan de slag gegaan. PANCHITA is goed vooruit gegaan en men denkt dat het nu een goed moment is voor haar om te leren leven bij mensen binnenshuis, vermoedelijk heeft ze nooit eerder in een huis geleefd.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Dien [email protected] +31 (0)6-39205491 Bereikbaar: tussen 10.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 februari 2021 - 12:56
Verloopt: 18 april 2021 - 12:56

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)