Bekeken: 101 keer

ChiaraLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 CHIARA* 1 maart 2017 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Mastin Espagñol Rasbeschrijving: Schouderhoogte: Grote hond: 74 cm hoog. Uiterlijk : Wit/bruin gestroomd, kortharig Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

CHIARA komt eind januari  in een opvanggezin met andere honden en katten in Culemborg , Gelderland. Lieve, sociale hond. CHIARA loopt heel netjes mee aan de riem.

CHIARA is erg bang voor het geluid van onweer, vuurwerk en harde wind. Mede hierdoor had ze het erg moeilijk in het asiel.

Bij andere honden sociaal en speels.

CHIARA heeft mogelijk wat voernijd richting andere honden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie. Bijzonderheden: CHIARA stond aan de ketting samen met haar zes pups. Vrijwilligers van Torres hebben haar met pups en al gered. Ze was in een erg slechte conditie toen ze in het asiel kwam, maar ze is gelukkig helemaal opgeknapt. Haar pups hebben ondertussen een thuis in Spanje en nu krijgt ook CHIARA haar kans, maar dan in Nederland. Voorafgaand aan haar reis naar Nederland is CHIARA in opvang gegaan bij één van de medewerkers van het asiel.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 110,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres: De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl

 

 

 

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: gestroomd
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 405,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 januari 2021 - 19:35
Verloopt: 10 maart 2021 - 19:35

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)