Bekeken: 74 keer

JovinoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

JOVINO* 17 augustus 2014

Reu gecastreerd

Ras: Mix (mogelijk Mastín Espagñol)

Schouderhoogte: Grote middelmaat: ca. 55-60 cm hoog.

Uiterlijk : Bruin/wit met donker masker, kortharige dikke vacht.

Herkomst: Spanje, Oviedo ("La Bolgachina"*)

JOVINO komt eind januari in een opvanggezin met een andere hond in Nijmegen, Gelderland.

JOVINO wordt door zijn verzorgers omschreven als een zeer lieve, aanhankelijke hond, vriendelijk voor mens en dier. In het asiel is hij onopvallend aanwezig, nooit heeft iemand interesse in hem getoond, maar als je hem leert kennen, kan je niet anders dan heel veel van hem houden.

Sociaal met andere honden, groot en klein. JOVINO kan ook goed overweg met katten.

Binnenkort kunnen we meer over hem vertellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Bijzonderheden: JOVINO verblijft al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, CAMILO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Gelukkig zal CAMILO dit lot bespaard blijven, hij kan nog voor de overdracht op transport gaan en een betere toekomst krijgen. Ook AURELIANA, CONSUELO en CAMILO van hetzelfde asiel mogen nog net op tijd hun kennel verlaten en blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.

Adoptiebedrag: 240,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info:

INEKE

[email protected]

0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

La Bolgachina*

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geënt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 januari 2021 - 18:35
Verloopt: 10 maart 2021 - 18:35

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)