Bekeken: 187 keer

ItosLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

ITOS* 1 december 2012 Reu gecastreerd Ras: Mix Yorkshire Terriër Schouderhoogte: Klein hondje: ca. 5 kg. Uiterlijk : Grijszwart/bruin, pluizige half lange vacht. Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

ITOS komt eind januari in een opvanggezin met een andere hond in Den Haag , Zuid Holland.

ITOS is een rustig, aanvankelijk wat nerveus, hondje wat het heerlijk vindt om vastgehouden en gestreeld te worden. Hij heeft gewoonweg wat tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen.  

Sociaal bij andere honden. ITOS is niet met katten getest.

Binnenkort kunnen we meer over hem vertellen.

Bijzonderheden: ITOS werd gevonden op straat, waar hij in paniek rondrende en zich verstopte voor mensen. Gelukkig kon hij gevangen worden en is hij naar het asiel gebracht. Hoe hij op straat is beland is onduidelijk. Mogelijk had hij een thuis en is hij per ongeluk weggelopen (er is overigens niemand naar hem komen informeren) of misschien is hij verlaten door zijn baasjes.

Adoptiebedrag: 200,- euro + 60,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Marian [email protected] +31 (0)6 40809018 Bereikbaar: tussen 12.30 en 17.30 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site:www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Terrier Yorkshire
Kleur: zwart-br
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 januari 2021 - 18:26
Verloopt: 10 maart 2021 - 18:26

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)