Bekeken: 101 keer

CamiloLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

CAMILO* 29 maart 2014

Reu gecastreerd

Ras: Mix (mogelijk mastin)

Schouderhoogte: Grote middelmaat tot groot: ca. 60-65 cm hoog.

Uiterlijk : Tricolor, kortharige dikke vacht.

Herkomst: Spanje, Oviedo (La Bolgachina*)

CAMILO komt eind januari in een opvanggezin met andere honden en katten in Culemborg , Gelderland.

CAMILO is een rustige, lieve hond, vriendelijk naar mens en dier. Hij is een beetje verlegen en heeft even tijd nodig om je te leren kennen. In het asiel is hij onopvallend aanwezig, nooit heeft iemand interesse in hem getoond… niemand die ziet wat een fantastisch lieve en mooie hond dit is.

Zodra CAMILO is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis. LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie. Sociaal met andere honden, groot en klein. CAMILO kan ook goed overweg met katten.

Bijzonderheden: CAMILO verblijft al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet.

Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, CAMILO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Gelukkig zal CAMILO dit lot bespaard blijven, hij kan nog voor de overdracht op transport gaan en een betere toekomst krijgen. Ook AURELIANA, CONSUELO en JOVINO van hetzelfde asiel mogen nog net op tijd hun kennel verlaten en blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.

Adoptiebedrag: 240,- euro + 85,- euro toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info:

INEKE

i[email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 325,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 januari 2021 - 15:41
Verloopt: 10 maart 2021 - 15:41

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)