Bekeken: 97 keer

Palmira 10+Laat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PALMIRA* ± 10 JAAR Teef, gesteriliseerd Ras : Mix Mastin Espagnol Ras beschrijving Mastin Espagñol : https://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-mastins.html Schouderhoogte: Grote hond Uiterlijk : Bruin/zwart gestroomd, kortharige dikke vacht. Herkomst: Spanje, Oviedo ("La Bolgachina")

PALMIRA verblijft in het asiel van Oviedo. Bij geschikte kandidaten gaan we regelen dat PALMIRA kan meereizen op een transport.

PALMIRA is een lieve, rustige hond die sinds begin 2018 in het asiel van Oviedo verblijft. Ze is een beetje onzeker naar mensen die ze niet kent. Met de medewerkers van het asiel voelt ze zich inmiddels helemaal vertrouwd en is ze aanhankelijk.

PALMIRA loopt netjes mee aan de riem maar voelt zich op straat meer onzeker dan in het asiel. Ze heeft dus even tijd nodig om te wennen aan het onbekende. PALMIRA heeft een lief en zacht karakter maar is tot nu toe nog weinig goeds in haar leven gewend geweest. Ze zal tijd nodig hebben om te wennen aan een leven als huishond, maar ze verdient zeker een kans om wat meer liefde en aandacht te krijgen en te kunnen geven.

Profiel adoptant We willen graag dat PALMIRA nog een mooie oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (bv. kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals bv. tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport: Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog. Bij andere honden Sociaal met andere honden. Gedrag naar katten is onbekend maar kan op verzoek getest worden. Bijzonderheden PALMIRA verblijft al vele jaren in het asiel Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. De kennels zijn verbeterd, er is een uitloopveldje gekomen en er zijn vrijwilligers die in het weekend met de honden gaan wandelen. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Ze zullen weer kansloos hun leven in het asiel slijten en waarschijnlijk nooit hun kennel verlaten. We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar voor 4 van hen zal dit lot bespaard blijven: AURELIANA, CAMILO, CONSUELO en JOVINO zullen eind januari naar hier reizen voor een betere toekomst. Voor twee oude maar zeer lieve honden, PALMIRA en ANTONIO willen we graag ook nog de kans aangrijpen om een goed thuis voor ze te vinden zodat ook hen een tragisch lot bespaard kan blijven.

Kosten: € 100,-- gift + € 110,-- toeslag sterilisatie

voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje d.m.v. bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: gestroomd
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 210,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 4 januari 2021 - 19:12
Verloopt: 5 maart 2021 - 19:12

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)