Bekeken: 220 keer

EtooLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

ETOO * 15 juni 2011

Reu gecastreerd

Ras : Mix

Schouderhoogte : Klein hondje: ca. 29 cm hoog en 10 kg.

Uiterlijk : Wit/bruin, ruwharig. Lang lijf, kort op de pootjes.

Herkomst : Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

ETOO sinds eind oktober in een optie adoptie gezin in Nieuwe Pekela , Groningen.

We willen graag dat ETOO nog een mooie, zorgzame oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

ETOO komt speels en fit over. Sociaal met andere honden, zowel reu als teef. ETOO leefde met meerdere honden en katten in huis. Bijzonderheden: ETOO werd gered uit huis bij een dogcollector waar vele honden en katten samenleefden maar niet de zorgen kregen die ze nodig hadden. ETOO werd gered samen met zijn drie zoons, zie filmpjes. De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje d.m.v. bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond. Adoptiebedrag: 100,- euro + 60,- euro toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland. *Refugio Canino Torres: De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-bruin
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 160,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 14 november 2020 - 21:40
Verloopt: 13 januari 2021 - 21:40

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)