Bekeken: 140 keer

GuancheLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

GUANCHE* 29 november 2017

Reu gecastreerd

Mix, vermoedelijk Italiaans windhondje.

Ras beschrijving: https://doggy.net/hondenrassen/italiaans-windhondje/omschrijving/135/

Schouderhoogte: Klein hondje: 33 cm hoog en 5 kg.

Uiterlijk: Donkerbruin/lichtbruin, kortharig.

Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

Filmpje:https://www.youtube.com/playlist?list=PLE9E9dtbuId_j5BsC1YGRrsf8bgzyfFfm

 

GUANCHE verblijft sinds half oktober in een opvanggezin met honden in Heerenveen , Friesland.

GUANCHE (roepnaam GIO) is een aanhankelijk, grappig, vrolijk, slim, actief en supersnel hondje. Op schoot of tegen baasje aan liggen is zijn meest favoriete plekje, maar met wat sturing begrijpt hij heel goed dat baasje daar niet altijd tijd voor heeft. Met de andere honden kan hij goed overweg en de roedeltaal begrijpt hij goed. GIO is een grote hond in een klein lijfje, hij is voor de duvel nog niet bang. Dit betekent soms ook dat als GIO iets heeft wat niet voor hem bestemd is, best even wil grommen of zijn tandjes wil laten zien. Een rustige benadering en zachte stem is hierbij zeer belangrijk.

GIO is erg gevoelig voor overprikkeling. Het opvanggezin zorgt er dan ook voor dat hij in het dagelijks leven veel structuur en rust krijgt en er ook niet grenzeloos met hem wordt gespeeld of gewandeld. Als GIO een keer gecorrigeerd moet worden, werkt een zachte en krachtige stem goed. Vanwege de benodigde structuur en rust, verblijft GIO overdag soms in de bench. Ook 's nachts slaapt hij in de bench. Omdat hij het 's nachts lastig vindt alleen te zijn, ook al zijn de andere honden in de buurt, slaapt hij momenteel op de slaapkamer. Dit gaat erg goed.

Overdag kan hij al zo'n 2 uurtjes alleen thuis zijn.

GIO is helemaal zindelijk.

GIO gaat graag mee in de auto maar moet wel vastgezet worden. GIO kan heel hoog springen (dus oppassen met omheiningen en eten op tafel). GIO is een actief, beweeglijk hondje maar een tuin is niet persé noodzakelijk.

GIO past het beste in een rustige omgeving bij mensen die een relatief voorspelbaar leven hebben. Hij is geen hondje voor een druk gezin en jonge kinderen. GIO kan prima als hond alleen geplaatst worden mits mensen er rekening mee houden dat hij nog niet lang alleen kan zijn. De aanwezigheid van een andere stabiele hond past ook prima bij GIO.  

Bijzonderheden:

GUANCHE werd op straat gevonden, hoogstwaarschijnlijk gedumpt zoals zo vaak gebeurt, en naar de perrera van Madrid gebracht. Hij had geen chip en niemand is naar hem komen vragen. Zodra hij vrijgegeven werd heeft Marta van Adoptalo.com hem daarvandaan gehaald. Aanvankelijk was GUANCHE erg bang maar inmiddels is hij helemaal bijgetrokken. Punt van aandacht: GUANCHE is razendsnel als hij eten in het oog heeft en probeert nog menigmaal om iets uit je hand te pikken.  

Punt van aandacht: GUANCHE is razendsnel als hij eten in het oog heeft en probeert nog menigmaal om iets uit je hand te pikken.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 60,-  euro toeslag castratie.

 

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

 

De honden zijn allen gechipt,  in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom).

Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

 

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

contactpersoon:

ELVIRA

[email protected]

+31(0)6-46386168

Bereikbaar van :10.00-20.00 uur

             

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site:

www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*ADOPTALO.com:

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 355,00 EUR

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 oktober 2020 - 12:01
Verloopt: 17 april 2021 - 12:01

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)