Bekeken: 157 keer

NIKILaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

NIKI* 1 oktober 2017

Reu gecastreerd

Ras: Mix Schouderhoogte: Kleine middelmaat: 40 cm hoog en ca. 15 kg. Stevig lijf, kort op de pootjes.

Uiterlijk: Zwart met kleine witte vlek op de borst, half langharig. Momenteel geschoren wegens ernstig verwaarloosde vacht. Zo kan de huid weer lucht krijgen en een gezonde vacht terug groeien.

Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

NIKI komt eind oktober in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten, kippen en ganzen in Moordrecht -Zuid Holland.

Lieve hond, die nog wat tijd nodig heeft om te wennen aan zijn compleet nieuwe leven (zie ook bijzonderheden). NIKI reageert goed op mensen, zowel volwassenen als kinderen. Sociaal bij andere honden, NIKI heeft in een situatie geleefd met meerdere honden en katten, hij is dus gewend aan deze dieren.

Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: NIKI is, samen met een stel andere dieren, weggehaald bij een dogcollector waar ze onder slechte omstandigheden leefden. Veel honden waren bang en verwaarloosd. Het asiel van Torres heeft een aantal van hen opgenomen en NIKI is nu als eerste van drie broertjes aan de beurt voor een reis naar Nederland. Hij is namelijk van dit drietal het meest open en ook vrolijk naar mensen toe en er wordt verwacht dat hij minder moeite zal hebben met een aanpassing als huishond. Ook zijn zeer vermoedelijke vader ETOO reist met dit transport naar Nederland. Mogelijk zullen zijn broers (het is niet 100% duidelijk of ze familie zijn, maar hebben wel redelijk hetzelfde uiterlijk en leeftijd) later ook deze reis maken.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info:

ELVIRA

[email protected] +31(0)6-46386168

Bereikbaar van :10.00-20.00 uur

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres:

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 14 oktober 2020 - 13:31
Verloopt: 13 december 2020 - 13:31

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)