Bekeken: 156 keer

GuusLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

GUUS* 1 oktober 2017 Reu gecastreerd Ras: Mix (mogelijk met Pekinees) Schouderhoogte: Klein hondje: 33 cm hoog en ca. 10 kg. Uiterlijk: Zwart, half langharig Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

GUUS komt eind oktober in een opvanggezin met kleine kinderen, een kat en konijnen in Spijkenisse, Zuid Holland.

GUUS is een aanhankelijk en actief hondje wat dol is op mensen. Hij houdt van rennen, maar bovenal is hij dol op het gezelschap van mensen.

Bij andere honden is GUUS tikje zenuwachtig, GUUS heeft even tijd nodig om aan hen te wennen.

Hij is niet met katten getest. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden : GUUS werd, samen met een ander hondje, letterlijk uit de auto gegooid door hun baasje. Gelukkig waren hier getuigen van en de vrouw is aangehouden door de politie. Ze gaf als reden voor haar daad op dat ze de hondjes niet meer wilde. Het tweetal werd naar het asiel gebracht en ondertussen heeft de vrouw afstand getekend van hen. GUUS zal naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst, het andere hondje is ondertussen in Spanje geadopteerd. Hun ex-baasje wacht een proces.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 60,- euro toeslag castratie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: ELVIRA [email protected] +31(0)6-46386168 Bereikbaar van :10.00-20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA: 

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: nee
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 355,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 14 oktober 2020 - 12:26
Verloopt: 13 december 2020 - 12:26

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)