Bekeken: 104 keer

IndioLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

INDIO* 1 juli 2012 Reu gecastreerd Ras: Mix Schouderhoogte: Middelmaat: 47 cm hoog en ca. 20 kg. Uiterlijk : Wit/bruin gevlekt, kortharig Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

INDIO komt eind oktober in een opvanggezin met hond in Nijmegen , Gelderland.

INDIO wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een lieve, rustige, aanvankelijk wat verlegen hond. Hij heeft zijn speelse momenten en is dol op gekriebeld worden.

Hij geniet het meest als hij lekker in de zon kan liggen om te slapen. Op dit moment wordt in Spanje geoefend met aan de riem lopen en INDIO leert al redelijk snel.

Sociaal bij andere honden, maar prefereert rustige honden. Bij de kattentest was INDIO bang. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Binnenkort kunnen we meer over INDIO vertellen.

Bijzonderheden:

INDIO werd gevonden terwijl hij door de bergen zwierf. Mogelijk is hij door zijn baasjes of een jager daar achtergelaten. INDIO is wellicht niet de mooiste hond op aarde, misschien werd hij om die reden steeds overgeslagen voor een adoptie in Spanje? In ieder geval krijgt deze lieve, wat oudere hond nu een kans op een nieuwe toekomst in Nederland of België.

Adoptiebedrag: 200,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: ELVIRA [email protected] +31(0)6-46386168 Bereikbaar van :10.00-20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA:

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-bruin
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 285,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 oktober 2020 - 15:55
Verloopt: 10 december 2020 - 15:55

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)