Bekeken: 164 keer

BeautyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

BEAUTY* 1 oktober 2013 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Schouderhoogte: Klein hondje: 30 cm hoog en 7 kg. BEAUTY is nog ietsje te zwaar. Uiterlijk : Zwart/wit gevlekt, kortharig Herkomst: Spanje, Torrelavega ('Refugio Canino Torres'*)

BEAUTY komt eind oktober in een opvanggezin met een andere hond en katten in Den Haag, Zuid-Holland.

Lief hondje. Sociaal met andere honden.

BEAUTY gedroeg zich keurig bij de kattentest en toonde nauwelijks belangstelling. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Binnenkort kunnen we meer over BEAUTY vertellen.

Bijzonderheden: BEAUTY werd bij toeval gevonden op straat in een afgelegen dorp door de dierenarts van het asiel. Zij heeft haar zelf in opvang genomen en ondertussen is het duidelijk dat er niemand op zoek is naar dit aandoenlijke hondje. Gezien haar leeftijd en beschadigde oogje is de kans op een adoptie in Spanje erg klein en zal BEAUTY naar Nederland reizen voor een betere toekomst. Wat haar oogje betreft: het is een stuk kleiner dan het andere en ze ziet er minder mee. Ook heeft ze een litteken op één van haar pootjes, vermoedelijk van een oude onbehandelde breuk. Van zowel het oog als het pootje heeft BEAUTY geen last. Het is een geluk dat ze momenteel bij een dierenarts in huis zit, zodat dit goed beoordeeld kon worden.

Adoptiebedrag: 240,- euro + 60,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Dien [email protected] +31 (0)6-39205491 Bereikbaar: tussen 10.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*Refugio Canino Torres:

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu zie www.sos-strays.nl  

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 300,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 oktober 2020 - 15:44
Verloopt: 10 december 2020 - 15:44

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)