Bekeken: 99 keer

TokoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

TOKO * 30 december 2011 Reu gecastreerd Mix: type Bobtail Schouderhoogte: Grote hond: ca. 70 cm hoog en 33 kg. Uiterlijk : Grijs/wit, langharig. De vacht heeft regelmatig verzorging nodig. Herkomst: Spanje, Santiago de Compostella (XEA*)

TOKO verblijft in het asiel van XEA. Bij geschikte kandidaten kan TOKO meereizen op ons eerstvolgende transport wat gepland staat voor eind oktober.

TOKO is een lieve, grote reu die alweer ruim twee jaar in het asiel verblijft. Voor een grote reu van bijna 9 jaar oud zijn zijn kansen in Spanje nihil. Toch zouden we graag zien dat deze knappe jongen nog een fijne oude dag mag krijgen.

TOKO is vriendelijk naar mensen en graag in hun buurt.

Hij is ook lief voor kinderen, maar vanwege zijn flinke formaat is het oppassen met hele jonge kinderen, die zouden makkelijk onder de voet gelopen kunnen worden.

Oudere kinderen die weten hoe met een grote hond om te gaan is geen probleem. TOKO is aanhankelijk maar kan ook zichzelf goed vermaken.

TOKO is graag buiten, een ruime omheinde tuin zou heel geschikt voor hem zijn.

Het is een rustige hond die weinig trekt aan de riem, maar omdat hij niet vaak uitgelaten wordt vraagt dit nog wat oefening. TOKO kan goed overweg met teven, maar kan het niet met elke reu vinden.

Om deze reden plaatsen wij hem niet bij een andere reu.

TOKO zou prima passen als enige hond in een gezin of samen met een stabiele teef.

Profiel adoptant:

We willen graag dat TOKO nog een fijne oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

We plaatsen TOKO alleen in een situatie waar hij als enige hond leeft of samen met een stabiele teef. Een veilig omheinde tuin zou heel fijn voor TOKO zijn.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Medisch Rapport :

Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

Sociaal naar teven en onderdanige reuen.

Gedrag naar katten is (nog) niet getest maar kan op verzoek gedaan worden.

Bijzonderheden : Hoewel TOKO nog geen 10+ ser is, is adoptie onder voorwaarde van optie adoptie voor ons de enige mogelijkheid om een grote oudere reu als TOKO een kans te geven op een beter leven dan de rest van zijn tijd in het asiel door te brengen.

Adoptiebedrag: 200,- euro + 85,- euro toeslag castratie

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*XEA Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando. XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio. XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.

 

Ras/soort: Bobtail
Kleur: grijs-wit
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 285,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 14 september 2020 - 15:21
Verloopt: 13 november 2020 - 15:21

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)