Bekeken: 60 keer

DeniaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

DENIA * 23 mei 2019

Teef gesteriliseerd

Ras : Mix

Schouderhoogte: Grote hond: 67 cm hoog en 28 kg.

Uiterlijk: Lichtbruin/wit, kortharig.

Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

DENIA verblijft in opvanggezin met kinderen in Groningen, Groningen.

DENIA is een zeer vriendelijke, vrolijke, en lieve hond. In huis is zij rustig en gaat makkelijk ergens liggen slapen.

Ze houdt haar opvanggezin wel in de gaten maar loopt niet continue achter hen aan. In het opvanggezin is het best druk maar ze blijft rustig liggen waar ze ligt. Ze past zich erg snel aan. DENIA is een slimme dame. Ze heeft al snel door wat wel en wat niet mag en commando's pakt ze erg snel op. Zit, poot, blijf, hier en af weet ze al. Ze reageert goed op haar naam.

DENIA kan al even alleen thuis blijven.

Ze komt nergens aan in huis en kan prima los in de woonkamer blijven. Ze mag in het opvanggezin niet op de bank maar 's nachts kruipt ze stiekem op de grote stoel. Zodra je in de kamer bent, doet ze dat niet.

Ze is volledig zindelijk.

DENIA kan ook goed alleen spelen met een bal of knuffel en ze is altijd wel te porren voor een (denk)spelletje DENIA is erg gericht op andere honden en maakt graag contact. Ze heeft in korte tijd al diverse hondenvrienden gemaakt in de buurt. In het spelen kan ze nog wat onbeholpen reageren en ze wil dan nog wel eens op andere honden af sprinten.

Om te voorkomen dat andere honden hiervan schrikken, lijnt het opvanggezin haar even aan. Buiten is DENIA erg actief en moet dagelijks zeker de gelegenheid krijgen om sprintjes te kunnen trekken.

Ze vindt de kinderen (8 en 13 jaar) geweldig en gaat graag bij ze zitten. Buiten vindt ze kinderen, groot en klein, ook erg leuk. Bezoek begroet ze even en gaat al snel weer haar eigen weg.

Aan de riem loopt DENIA netjes mee. Af en toe wil ze even trekken, bijvoorbeeld als ze een hond, kat of koe ziet, maar is hierin goed te corrigeren. In de tuin gaat ze niet ver uit de buurt. Op veilige plekken kan DENIA los lopen.

In de auto gaat prima. Na een paar minuten kijken uit het raam en ietwat onrustig gedrag, gaat ze liggen en slapen. Zwemmen durft ze (nog) niet. Wel vindt ze het lekker om in het water te lopen maar wil wel de bodem blijven voelen. Inmiddels weet ze dat sloten en vijvers ook erg leuk kunnen zijn en probeert ze uit tot hoever ze kan gaan.

DENIA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden. Gezien haar leeftijd en het feit dat ze heel graag met andere honden speelt, is regelmatig contact met andere honden gewenst. Ook zullen adoptanten in de gelegenheid moeten zijn om haar dagelijks in haar energiebehoefte te voorzien. Sociaal en speels. Gedrag met katten is niet bekend. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: DENIA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend. DENIA is bij ons terug ter herplaatsing vanwege gezondheidsredenen van adoptant. Adoptiebedrag: 295,- euro + 85,- euro toeslag sterilisatie.

het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in het land van herkomst te blijven helpen.  

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info:

ELVIRA [email protected]

+31(0)6-46386168

Bereikbaar van :10.00-20.00 uur

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*ADOPTALO.com:

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 september 2020 - 22:34
Verloopt: 9 november 2020 - 22:34

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)